h22 logo

Dela på

Oceanhamnen

Open up for circularity

Oceanhamnen

Mellan den 30 Maj och den 3 Juli 2022 pågick H22 City Expo i Helsingborg. En internationell stadsmässa, där fokus låg på framtidens välfärds- och stadsutvecklingslösningar och på hur vi tillsammans skapar en smartare, mer hållbar och omtänksam stad. Nedan kan du se en del av de saker som erbjöds besökare inför och under stadsmässan i Oceanhamnen.

Vid första anblick är Oceanhamnen en helt ny stadsdel med vacker utsikt över Öresund. Men det verkligt spännande är det som bubblar under ytan, där ansvaret för livet i havet tar ny form och där man tagit det cirkulära tänket till en nivå i världsklass. Spana in den spännande roll som innovation och avfallshantering har att spela i framtidens stad. Experimentera med ljud och förundras över det marina livet vid det konstgjorda revet längs kajkanten.

Händer varje dag

Händer särskilda dagar

Känn in Helsingborgs nya stadsdel

I Oceanhamnen möter utforskande och lekfullhet vetenskapen under temat Open up for Circularity. Lär dig om det unika avloppssystemet och hur de boende i Oceanhamnen blir miljöhjältar redan första dagen som de flyttar in. Få en guidad tur i de smarta bostäderna och arbetsplatserna som tar staden in i framtiden. Eller varför inte titta förbi det kombinerade reningsverket och forskningslabbet för en snabb lunch baserad på de grödor som odlats med hjälp av näringspellets från anläggningen.

 

I Oceanhamnen är havet vår granne. Och grannar ska man hjälpa och ta hand om. Dyk ner i havets magiska värld i den nya marina parken, klappa på havsdjur från Öresund eller lyssna på inspirerande talare om havets roll i stadens utveckling. Runda av med innovativa matupplevelser i runda former från IKEA:s besjälade magasin och mötesplats. Och när kvällen närmar sig missa inte den charmiga dansbanan! I Oceanhamnen finns det garanterat något för alla.

Dela på

Profil

info

följ oss

certifikat