h22 logo
Dinosaurieleka_visionsbild1.jpg

Varning för dinosaurier på Fredriksdal

En liten del av Fredriksdal har färdats långt, långt, långt tillbaka i tiden och väckt dinosaurierna till liv igen. Omgiven av historiens största ödlor kan du leka och upptäcka, krypa in i en Tyrannosaurus gap, gräva efter fossil och uppleva andra äventyr. Nutid och dåtid knyts samman på Helsingborgs nya temalekplats. Välkommen! Eller som en T-rex skulle säga: RAARGH!

Vem vet mest om lekplatser egentligen? Barn såklart. För när barn får vara med och tycka till om platser för just barn, blir det oftast så mycket bättre än om bara vuxnas fantasi sätter gränserna. Därför har stadsbyggnadsförvaltningen tagit hjälp av Helsingborgs egna experter för att kunna bygga den bästa möjliga temalekplatsen.

Under hösten 2020 kunde barn och unga i Helsingborg komma med förslag på hur den nya lekplatsen borde se ut. Runt 75 förslag från hundratals barn skickades in med de mest fantastiska idéer. Bland dessa kreativa förslag röstades sedan vinnarna fram av en jury bestående av mellanstadieelever på Kubikskolan och landskapsarkitekter.

Förutom att lämna förslag på innehåll har barn även deltagit i workshops. Där har de fått utveckla idéerna och berätta om vilka redskap och material som är roligast och bäst. Resultatet är en vild och äventyrsladdad lekplats fylld till brädden med dinosaurier. Skapad av barn, för barn – och alla med barnasinne kan nu besöka lekplatsen på Fredriksdal och uppleva dinosauriernas mäktiga värld.

  • Dinosaurieleka_visionsbild2.jpg

Arrangörer

Stadsbyggnadsförvaltningen

Dela på

  • Byggnationer & arkitektur
  • Stadsutveckling
  • Prova på
  • Lekplatser

MITT H22

info

följ oss