h22 logo
Vy02_vattenfall_1920x1080.jpg

30 May - 3 July

Välkommen till djungeln i Dockanparken

Klättra med aporna, se giraffernas halsar sträcka sig upp bland träden och hör fåglarna drilla i stadens nyaste stadsdel. Möt papegojor, elefanter och gorillor i Dockanparkens temalekplats som sveper in dig i djungelns ljud och atmosfär, för nu flyttar alla möjliga djur in och skapar äventyr för alla åldrar – mitt i centrala Helsingborg.

En helt ny stadsdel växer fram i gamla hamnen, och med det en park och ny temalekplats – djungellekan. Det är stadens barn tillika lekexperter som bestämt att det skulle bli just en djungellekplats.
Oceanhamnen förvandlas från slitet hamnindustriområde till en ny central stadsdel med extra allt: Bostäder, kontor, restauranger, parkmiljö, lekplats – men samtidigt med en nära relation till både havet och hamnens historia.

Namnet Dockanparken anspelar på den gamla torrdockan som hörde till Helsingborgs varv, som nu fyllts igen till en lummig park i hjärtat av den nya stadsdelen. Kvar i området finns flera omtyckta reliker från hamnen, såsom varvskranen och torrdockan, som får nytt liv i den uppgraderade stadsdelen. Oceanhamnen tar klivet in i framtiden och in i våra hjärtan.

Spana in vattenfallet med havsvatten vid resterna av Dockans bassäng, den mäktiga varvskranen där den stolt står kvar och hypermoderna Varvsbron som knyter samman Helsingborg C med Oceanpiren.

Oceanhamnen är en stadsdel som skapar mötesplatser utöver det vanliga, både för boende i området och besökare. Med fokus på miljö och hållbarhet skapas en trivsam livsmiljö ett stenkast från city. Tryggt och tillgängligt för alla!

  • Vy02_vattenfall_1920x1080.jpg

Arrangörer

Stadsbyggnadsförvaltningen

Efterklang_logotype_black_red-300x70.png
CADO-logo-300x50.jpg

url

Läs mer om Efterklang by Afry på h22.seLäs mer om CADO på h22.secado.se

Dela på

  • Lekplatser
  • Prova på/våga testa gör

MITT H22

info

följ oss