h22 logo
Aquanauts_2_crop.jpg

Utställning: Aquanauts – Expeditionen

Låt fantasin sväva fritt och utmana allt du tror dig veta! Aquanauts – Expeditionen är en spännande interaktiv utställning baserad på en påhittad berättelse om paleontologen Beata Gardelius och geologen Inga-Lisa Blomgrens forskning från förra sekelskiftet. Här får du använda alla dina sinnen i möten med det okända, i en innovativ och sinnlig utställningsupplevelse för hela familjen.

Aquanauts – Expeditionen avslöjar den rafflande historien om vad som hände deltagarna på en av förra sekelskiftets mest dramatiska forskningsexpeditioner i Sverige. Utställningen bygger på en blandning av vetenskap, källkritik, konst, fantasi och visuella gestaltningar som inte lämnar någon oberörd.

Här kan du upptäcka reliker av hittills okända, människoliknande arter och titta på benrester, häpnadsväckande artefakter och fossilerade fynd. Dessutom får du ta del av nya rön och obestridliga bevis på att vetenskapen nu tvingats kasta den etablerade paleontologiska forskningen över ända. Dagböcker, dokument, fotografier, teckningar och 120 år gamla doftspår uppenbarar de första omtumlande kapitlen i den magiska berättelsen om Homo Aquatis – våra hittills okända anförvanter i mänsklighetens historia…

Arrangörer

Kulturförvaltningen

url

dunkerskulturhus.se

Dela på

  • Kultur
  • Konst
  • Utställning
  • smörgåsbord

MITT H22

info

följ oss