h22 logo
OPS-oceanhamnen.jpg

Upplevelsebås för alla sinnen

Där hav möter land väntar två upplevelsebås med ljus, ljud, bilder och illustrationer. Det är med dina sinnen du upplever det mesta som du har runt omkring dig. I det ena båset sammanvävs ljus och ljud till en till en mäktig audiovisuell upplevelse. I det andra båset finns bilder med sensorer som vid beröring triggar olika ljudmiljöer från förr. Prova på en upplevelse för alla sinnen.

I det ena båset sammanvävs ljus och ljud. Ambientmusik triggas i realtid av klimat- och väderdata med hjälp av tekniken som kallas Internet of Things – en teknisk apparatur som sammankoppla via molntjänster. Stämningen av musiken som flödar ur högtalarna och ljuset som ändrar nyans och styrka, bidrar tillsammans till en mäktig audiovisuell upplevelse.

I det andra båset poängteras varvets historiska betydelse för Helsingborg. Bilder och Illustrationer i olika höjder för den äldre respektive yngre målgruppen, är försedda med sensorer. Vid beröring, triggar dessa sensorer olika ljudmiljöer från förr. Ljudet av fartyg, kranar och tåg flödar ut ur högtalarna i interaktiv samklang mellan dig och upplevelsebåset.

Båsen är till för att öka värdet av ett besök på Helsingborgs konstgjorda ö i Oceanhamnen. Här hittar du också modern arkitektur och teknologi. Välkommen hit! 

Arrangörer

Kulturförvaltningen

url

dunkerskulturhus.se

Dela på

  • Hälsa, livskvalitet och socialt välmående
  • Kultur
  • Byggnationer & arkitektur
  • Tech och digitalisering
  • Prova på

MITT H22

info

följ oss