h22 logo
StudioE_75A0353_crop.jpg

24 June - 25 June

10:00 AM - 5:00 PM

Traditionellt midsommarfirande på Fredriksdal

Fira en genuin svensk midsommar på ett sommargrönskande Fredriksdal tillsammans med föreningen Folkdansens Vänner. Det blir uppvisningsdans och musik, gammaldags ringlekar och ett bondbröllop som det såg ut förr i tiden. Fri entré under H22 City Expo. 

Få platser är så passande att fira svensk midsommar på som Fredriksdal museer och trädgårdar. Här hittar du både historia, lantidyll och city på samma gång.

Föreningen Folkdansens Vänner har en lång tradition av att arrangera midsommar på Fredriksdal och bjuder in alla att ta del av en av Sveriges mest svenska traditioner. Kom och fira sommaren som man gjorde förr i tiden med fackeldans, musik och dansbana. Här kan du också hitta en skön plats i det gröna för en picknick tillsammans med familjen, nära och kära.

Njut av vild natur i ensamhet eller strosa omkring i någon av trädgårdarna på området. Upptäck botaniska trädgården och bekanta dig med delar av Skånes unika växtvärld. Låt dig inspireras av herrgårdsmiljön, stadskvarteret, gårdarna och den historiska köksträdgården.

Komplett program för midsommar kommer under våren 2022.

Arrangörer

Kulturförvaltningen

url

fredriksdal.se

Dela på

  • Kultur
  • Dans
  • Högtider
  • Festligheter
  • Prova på

MITT H22

info

följ oss