h22 logo
MicrosoftTeams-image-1j.jpg

Testa den digitala förskoleassistenten Laiban

En dag på förskolan är full av liv och lek, och barnen är nyfikna och frågvisa. Laiban är en digital assistent som svarar på vanliga frågor som "Vem hämtar mig idag?" och "vad blir det till lunch?". Den föreslår också kläder när barnen ska ut och leka, baserat på senaste väderprognoserna. Du är välkommen att testa Laiban och se vad du får för svar.

Laiban är helt enkelt en app i en surfplatta vilket gör att startsträckan är kort och investeringen låg. Appen utvecklas hela tiden och förstår i dagsläget tolv språk. Just nu arbetar innovatörerna med att koppla ihop Laiban med en aktivitetsdatabas, en funktion för matsvinn, och med olika funktioner med fokus på de 17 globala målen. Dessutom kommer Laiban att integrera med förskolans lärplattform och schemasystem. På så sätt kan Laiban ge ännu mer information till våra nyfikna barn i förskolan.

Systemet används idag av 37 förskolor inom Helsingborgs stads skolor och har redan spridit sig till fler intresserade kommuner. Med Laiban blir barnen oberoende av de vuxna för att få svar på de vardagliga och återkommande frågorna. Och pedagogerna får ett stöd i att överbrygga språkliga barriärer. Laiban är här för att stanna.

Arrangörer

Skol- och fritidsförvaltningen

url

laiban.helsingborg.se

Dela på

  • Kunskap och lärande
  • Tech och digitalisering
  • innovationer

MITT H22

info

följ oss