h22 logo
kran.jpg

30 May - 3 July

Testa att köra hamnkran och få en annorlunda överblick

Testa hamnens högsta yrke i genom en simulator! STS-kranarna i Helsingborgs Hamn hanterar drygt 3000 containrar varje vecka, 52 veckor om året. Nu har även du chansen att testa på att köra kran! I kransimulatorn kan gammal som ung köra och du får möjlighet att förstå tekniken och känslan på ett roligt, aktivt och säkert sätt.

Hamnen som verkat i Helsingborg i över 200 år kommer fortsätta lyfta gods till och från fartyg, till och från järnväg och lastbil även om teknikutvecklingen går snabbt. Helsingborgs Hamn ska vara Nordens modernaste och mest hållbara hamn och satsar på utveckling och infrastruktur för att driva verksamheten fossilfritt och klimatneutralt.

Här byggs framtidens hamn, med en ny containerterminal runt hörnet som beräknas klar 2028. Helsingborg har en av Nordens ledande hamnar, med både viljan och modet att ligga i hållbarhetens framkant och attrahera framtidens logistiska arbetskraft.

Innehållet i en container kan variera, från frukt till stål. Kranförare ska navigera kranen stabilt i alla väder – i strålande sol, storm eller snö och minusgrader. Verksamheten körs året om, dygnet runt och det är ofta kranen utgör navet, med hjälp av kompetenta medarbetare i Helsingborgs Hamn. Medarbetarna är verksamheten – det är teamwork som gör arbetet i hamnens verksamhetsdelar effektivt, smidigt och säkert med hög service och flexibilitet. Allt för att ha branschens nöjdaste kunder.

Välkommen så får du veta mer om hur Helsingborgs Hamn är en viktig del av logistikstaden Helsingborg, hur verksamheten fungerar och hur det är att arbeta här. Och testa kransimulatorn, förstås!

  • kontrollpanel.jpg

Arrangörer

hhabLogo_rgb2020.png

url

Läs mer om Helsingborgs hamn på h22.se

Dela på

  • Industri och transport
  • Prova på/våga testa gör

MITT H22

info

följ oss