h22 logo
DSCF1932.jpg

Spana in nya mobilitetslösningar–utvecklade på Drottninghög

Upplev resultatet av ett unikt samskapande projekt på Drottninghög. Här kan du tycka till om nya skräddarsydda mobilitetslösningar som visualiserats av Volvo.

I projektet ”Design Ethnographic Living Labs for Future Urban Mobility – A Human Approach (AHAII)” möts privatpersoner, forskare, industri och kommuner. Nya spännande tankar och idéer uppstår. Volvo Cars  har tillsammans med designforskare på Högskolan i Halmstad utvecklat en upplevelsebaserad prototyp inspirerad av vanliga människor och deras vardag, och som bygger på idéer om hur Drottninghög kan utvecklas i staden.
Prototypen är en del av samskapandet av nästa generations mobilitet i framtidens smartare städer.

Två områden – miljonprogramsområdet Drottninghög i Helsingborg, och Bergum-Gunnilsebygden utanför Göteborg – har utforskats genom så kallade Living Labs-metoder för att skapa lokala arenor och verktyg för samskapande av nästa generations mobilitet i framtidens smartare städer.
Projektet är ett samarbete mellan Högskolan i Halmstad, Volvo Cars, Göteborgs stad, Helsingborgs stad, Helsingborgshem, Västtrafik och Skånetrafiken. Det finansieras av VINNOVA genom regeringens innovationsprogram Drive Sweden.


Arrangörer

Stadsledningsförvaltningen

url

aha2.hh.se

Dela på

  • Hållbarhet/miljö/klimat

MITT H22

info

följ oss