h22 logo
Reserv 7 klar.jpg

30 May - 3 July

Skills och U2Work gör vägen mot jobb enklare och roligare

Två supersmarta och smidiga appar hjälper invånare med försörjningsstöd som söker arbete. Skills är ett digitalt planeringsverktyg, som ger den arbetssökande möjlighet att själva äga sin planering på vägen mot ett arbete. U2Work är ett träningsprogram med spel, film, podcaster och quiz. Med andra ord, ett pedagogiskt verktyg för att öka invånarens jobbchanser.

För att den arbetssökande ska kunna prioritera vad som är viktigt för att komma framåt, måste hen ha en bra överblick. Skills är en finurlig app fylld med fyndiga verktyg som hjälper användaren att förstå sina behov, sätta sina mål och arbeta aktivt med sin planering.
Arbetssökande kan lägga upp sin profil för att matchas mot jobb eller praktik. Dessutom får användaren full koll på stadens stora utbud av aktiviteter; som rekryteringsträffar, jobbprojekt och intervjuträning.
I Skills kan man svara på frågor, matcha sig själv mot jobb och få tips om aktiviteter som passar ens förutsättningar och behov. Stadens jobbcoacher/guider kan både följa enskilda planeringar, och söka i profiler för att matcha mot arbetsgivares önskemål.

U2Work är en guidad resa genom hela processen mot ett jobb. Användaren får kunskap om arbetsmarknaden, får hjälp att träna sina förmågor, och lär sig att svara på kniviga frågor vid en anställningsintervju. Verktyget ger dessutom personer som behöver stärka sin svenska möjlighet att träna språket.

Arrangörer

Arbetsmarknadsförvaltningen

Dela på

  • Tech och digitalisering
  • Arbetsmarknad
  • Jämställdhet och inkludering

MITT H22

info

följ oss