h22 logo
Skapa din stad DrH torg.jpg

30 May - 3 July

Skapa framtidens torg på Drottninghög!

Tänk om du kunde inreda offentliga platser på samma sätt som du inreder din bostad. Med en helt nyutvecklad app, som lanseras till H22 City Expo, kan du välja precis hur du vill att Drottninghögs nya torg ska se ut med hjälp av Augmented Reality – bara peka din telefon mot platsen och placera ut träd, buskar eller bänkar efter tycke och smak!

Med appen kan du titta på en plats genom kameran i din telefon och på din skärm se ett digitalt lager ovanpå det fysiska, som ger en tydlig bild av hur du och alla andra användare vill gestalta torget. Sen kan du såklart tycka till själv.

Hur använder du och dina grannar egentligen platsen? Skulle inte de där bänkarna passa bättre borta i det andra hörnet? Hade det inte varit bra med ett vindskydd där, så att pensionärerna som brukar äta sin lunch i parken kan sitta någonstans? Upptäck helt nya möjligheter att forma ditt närområde!

Under H22 kan du och alla andra besökare skapa era egna versioner av torget, för att tillsammans diskutera för och nackdelar med stadens planerare. Till sist ska alla olika idéer kokas ner till ett förslag som ligger till grund för torgets slutliga utformning.

Projektet utvecklas i samarbete mellan Helsingborgs stad och Utopia arkitekter.

Arrangörer

Stadsbyggnadsförvaltningen

Dela på

  • Prova på/våga testa gör

MITT H22

info

följ oss