h22 logo
1377742279_2.jpg

Självbevattnande gräsmatta i Ångfärjeparken

Njut av en grönare gräsmatta och passa på att koppla av en stund på denna vackra plats, där jobbet faktiskt gör sig självt! På historisk mark i staden finns det här smarta innovationer under jord. På Ångfärjetomten, mellan det nybyggda kongresshotellet SeaU och The Tivoli välkomnas du till en helt ny park med utsikt över sundet, blommande planteringar och ett lekfullt vattenspel.  

Parken som invigdes sommaren 2021 är redan en uppskattad mötesplats och varma dagar är det många som njuter av de blommande rabatterna eller svalkar sig i fontänen. Utöver parkens spektakulära fontän är det gräsmattan som sticker ut mest ur ett innovationsperspektiv. Genom jordfuktighetssensorer vattnar gräsmattan sig själv och håller sig friskare, grönare och finare. Smart va?

Bevattningssystemet är så effektivt att det endast använder 15 procent av vattenbehovet jämfört med traditionell bevattning. Det blir heller inget läckage eller spill av näringsämnen eftersom de blandas direkt i bevattningssystemet. Staden räknar också att gräsmattan ska klara slitage mycket bättre genom att den vattnas och får näring på ett smartare sätt.

Det är inte varje år det byggs en ny central park i Helsingborg. Helsingborgs stad ville därför involvera invånarna i arbetet med att hitta ett passande namn på platsen. Alla som ville kunde lämna namnförslag på platsen via sociala medier och stadens kontaktcenter. Hundratals namnförslag skickades in och tack vare invånarna blev det nya namnet Ångfärjeparken - en blinkning till platsens rika historia. 

  • Ångfärjeparken-sbf-1920x1080.jpg
  • Ångfärjeparken-sbf-3-1920x1080.jpg
  • Ångfärjeparken-sbf-2-1920x1080.jpg

Arrangörer

Stadsbyggnadsförvaltningen

url

helsingborg.se

Dela på

  • Hållbarhet/miljö/klimat
  • Stadsutveckling
  • Tech och digitalisering

MITT H22

info

följ oss