h22 logo
8.jpg

Seminarium: Digital handel inom vård och omsorg

Tillsammans med Lunds universitet och Helsingborg stads förvaltning för vård och omsorg, bjuder Nowaste Logistics och E-drop in till ett uppföljande seminarium kring e-handel av dagligvaror som en möjliggörare för ökad delaktighet och frihet för de äldre i samhället.

Digital handel av dagligvaror skapar nya möjligheter till förbättringar inom vård- och omsorg. Vårdtagaren kan själv aktivt vara med från sitt hem och välja ur varusortimentet, och personalen kan lägga tid och resurser för att förstärka andra delar av verksamheten. Under 2021 inleddes arbetet med att utforska på vilka sätt innovativa logistiklösningar kan skapa värde och livskvalitet inom vård och omsorg. På ett inledande seminarium fick publiken ta del av många intressanta diskussioner som berör digital handel av dagligvaror och hur innovativa lösningar skapar möjligheter till förbättringar inom vård och omsorg, men hur detta även kan innebära nya utmaningar.

Seminariet syftar till att följa upp och diskutera hur mottagarfria leveranser skapar möjligheter till nya arbetssätt och som frigör mer tid till människan. E-drop är en trygg lösning som hjälper och underlättar för hemtjänsten vid digitala inköp. Genom mottagarfria leveranser kan leveranser ske utan personal på plats, även för vårdtagare som inte kan ta emot sin leverans på egen hand. Med digital handel i kombination med E-drop får personalen möjlighet att lägga ökat fokus på människan istället för inköp. Inköpen levereras till E-drops kylda och uppkopplade leveransskåp som placeras vid strategiska platser och hämtas upp av personalen vid nästa planerade besök.

  • 7.jpg
  • 9.jpg
  • 10.jpg

Arrangörer

liggande_svart_text-360x95-1-300x79.png

Vård- och omsorgsförvaltningen

url

Läs mer om Nowaste på h22.see-drop.se

Dela på

  • Hälsa, livskvalitet och socialt välmående
  • Vård- och omsorg

MITT H22

info

följ oss