h22 logo
huvudbild-vi-finns-en-tidsresa.jpg

30 May - 3 July

Res i tiden och upplev vård och omsorg igår, idag, imorgon

Tänk om det gick att resa i tiden för att uppleva hur det var att leva som äldre eller med funktionsnedsättning för 100 år sedan. I utställningen ”Vi finns – en tidsresa inom vård och omsorg” får du uppleva historiens vingslag, fascineras av utvecklingen och en unik möjlighet att blicka in i framtiden och uppleva nya innovationer, smarta lösningar och arbetssätt. 

I alla tider har äldre personer och personer med funktionsnedsättning setts som annorlunda och inte haft samma möjligheter att vara en del av samhället. Under H22 City Expo kan du ta del av en lärorik och tankeväckande tidsresa och uppleva hur vardagen sett ut om du levt som äldre eller person med funktionsnedsättning under 1800-, 1900- och 2000-talet.

Utställningen ”Vi finns – en tidsresa inom vård och omsorg” tar avstamp i dåtidens fattighus och guidar dig sedan genom en resa i tiden och den samhällsutveckling som pågått de senaste århundradena. Du får också en möjlighet att blicka in i framtiden och genom nya innovationer uppleva nya lösningar och arbetssätt.
Hur har levnadsvillkoren och samhällets normer förändrats genom tiden? Vilken typ av stöd och hjälp fanns det att få på 1800-talet? Hur var det att arbeta inom vården och hur har yrkesrollerna förändrats? Detta är några av frågorna som utforskas i utställningen och som garanterat väcker funderingar hos dig som besökare.
Utställningen väcker tankar kring inkludering och allas lika rätt till att vara en del av samhället och lämnar ingen oberörd.

  • B1402_000_01.jpg
  • Beckomberga_sjukhus._En_av_nattbröderna_förbereder_en_spruta_inför_ronden_2-Av-Vimar-Ericsson---httpstockholmskallan.stockholm.sepost16740,-CC-BY-2.5,-httpscommons.wikimedia.orgwindex.phpcurid=53791626.jpg
  • B2519_000_01.jpg

Arrangörer

Vård- och omsorgsförvaltningen

Dela på

  • Hälsa, livskvalitet och socialt välmående
  • Vård- och omsorg
  • Utställning

MITT H22

info

följ oss