h22 logo
tillfällig-bild.jpg

16 June

RecoLab invigs – på riktigt!

När passar det bättre att inviga en världsunik, hypermodern anläggning för hållbar källsortering av avlopp och matavfall – än under H22 City Expo när hela Helsingborg sjuder av aktivitet och innovation? Häng med den 16 juni och invig RecoLab, Helsingborgs egna recovery lab!

Utvecklingsanläggningen har varit i drift i sedan våren 2021, men på grund av då rådande pandemi beslutades att skjuta fram invigningen tills den gick att genomföra ordentligt, som sig bör. Under H22 City Expo kommer därmed RecoLab att invigas med pompa och ståt.

Anläggningen erbjuder en kreativ och informativ miljö med fokus på stadsutveckling kring VA, avfall, energi och återvinning. Verksamheten består av tre avdelningar: En utvecklingsanläggning, en testbädd och en utställningshall.

I utvecklingsanläggning hanteras och återvinns allt källsorterat avloppsvatten och matavfall från nya stadsdelen Oceanhamnen. Idag är det självklart att sortera sitt hushållsavfall – RecoLab visar upp miljövinsterna med att avloppssortera.

Utställningshallen används som möteslokal, här sker såväl dagliga möten som skräddarsydda arrangemang i en kreativ och spännande miljö. Under och efter H22 erbjuds även guidade turer som ger inblick i processerna där näringsämnen och vatten återvinns. I anläggningens testbädd erbjuds plats för de som gör studier kring källsorterat VA och matavfall.

Arrangörer

nsva_logo-002.png

url

Läs mer om NSVA på h22.serecolab.se

Dela på

  • Hållbarhet/miljö/klimat
  • Stadsutveckling
  • Utställning
  • Festligheter

MITT H22

info

följ oss