h22 logo
gruppbild.jpg

Personbibliotek på tema mobilitet

Låna en designforskare, en trafikplanerare, en drottninghögare eller en utvecklare från bilindustrin. Prata visioner, nya tekniska möjligheter, livskvalitet och mobilitet. Lär något nytt, utmana dina fördomar och bidra samtidigt till en ökad förståelse för framtidens transporter.


I mötet mellan privatpersoner, forskare, industri och kommuner uppstår nya spännande tankar och idéer. Projektet ”Design Ethnographic Living Labs for Future Urban Mobility – A Human Approach (AHAII)” har som mål att formulera om vanliga begrepp som ska beskriva framtida mobilitetslösningar. Effektivisering, individualisering, och delning har utforskats för att förstå vad dessa begrepp representerar för människor i deras vardagliga miljöer. Är verkligen tidseffektivitet det viktigaste på vägen till och från jobbet? Eller vill vi ha helt individuella lösningar på våra transporter? Och vad ska de nya så kallade ‘mobilitetshubbarna’ tillföra för nyheter egentligen?

Två områden – miljonprogramsområdet Drottninghög i Helsingborg, och Bergum-Gunnilsebygden utanför Göteborg – har utforskats genom så kallade Living Labs-metoder för att skapa lokala arenor och verktyg för samskapande av nästa generations mobilitet i framtidens smartare städer.
Projektet är ett samarbete mellan Högskolan i Halmstad, Volvo Cars, Göteborgs stad, Helsingborgs stad, Helsingborgshem, Västtrafik och Skånetrafiken. Det finansieras av VINNOVA genom regeringens innovationsprogram Drive Sweden.

Arrangörer

Stadsledningsförvaltningen

url

aha2.hh.se

Dela på

  • Hållbarhet/miljö/klimat
  • Stadsutveckling

MITT H22

info

följ oss