h22 logo
Oceanhamnen-DSC_8957.jpg

30 May - 3 July

People’s Walk – ett jämlikt stråk i Oceanhamnen

Var med i utformningen av ett tryggt, jämlikt promenadstråk i Oceanhamnen! People’s Walk syftar till att skapa jämlikhet i det offentliga rummet där alla ska känna sig sedda, hörda och välkomna. Sätt din personliga prägel på en inkluderande stad på People’s Walk.

För att få en trygg stadsmiljö där alla känner sig sedda, hörda och välkomna jobbar stadsbyggnadsförvaltningen med People’s Walk, där man tillsammans med invånare diskuterar hur platsen kan användas och utformas efter särskilda jämlikhetsprinciper och metoder.

I Oceanhamnen bor många i åldern 67 år och äldre. Många i den åldern använder staden mindre under kvällstid. Därför lyssnas det lite extra noga på just deras synpunkter under det här projektet. People’s walk går mellan Dockanparken och Redaregatan. Under H22 City Expo hålls en workshop på stråket, där du som besökare kan skapa personliga inslag som sedan används för att bygga upp stråket.

Alla vill ha en jämlik stad, ändå fortsätter städer att byggas som de alltid har gjort. Det finns ett gap mellan hur stadsbyggnadsförvaltningen vill arbeta med stadsplanering, och hur det faktiskt jobbas. För att skapa en trygg stadsmiljö där alla ska känna sig sedda, hörda och välkomna måste det aktivt arbetas med jämlikhet i det offentliga rummet.

Helsingborgs stad deltar i ett Vinnovafinansierat projekt som tar fram ett certifieringssystem för jämlika platser som inkluderar alla. Utmaningarna är kopplade till Agenda 2030. Helsingborgs stad arbetar tillsammans med Tengbom arkitekter, RISE och Raoul Wallenberg-institutet för att ta fram certifieringssystemet.

Arrangörer

Stadsbyggnadsförvaltningen

Tengbom_logo_rgb-300x58.png
riselogga_webb2_0-360x203-1-300x169.png

url

Läs mer om Tengbom arkitekter på h22.seLäs mer om RISE på h22.seinnovation.helsingborg.se

Dela på

  • Byggnationer & arkitektur
  • Stadsutveckling
  • Jämställdhet och inkludering
  • Hållbarhet/miljö/klimat
  • smörgåsbord

MITT H22

info

följ oss