h22 logo
ops_huvudbild.jpg

OPS! Vatten – Se livet under ytan från tryggheten på land

Med OPS! Vatten upplevs havsmiljön genom flera sinnen. Den nyfikne kan upptäcka livet under ytan genom undervattenskikaren, och såväl stora som små kan tävla i att pumpa upp vatten och fylla kar som plaskar tillbaka i havet – allt ifrån en trygg, smart möbel i det offentliga rummet!

Upptäck OPS! – de spontana mötesplatserna i Oceanhamnen med smarta lösningar, väderskydd och överraskande upplevelser! Konceptet är en sittmöbel i stadsrummet med wifi, laddningsuttag, värme och belysning. Basmodulerna är konstruerade av arkitektbyrån Krook & Tjäder tillsammans med Helsingborgs stad och varje modul kommer med en liten twist.

OPS! Vatten handlar om att skapa nyfikenhet för livet under vattenytan och ger en möjlighet till lekfull interaktivitet med havsvattnet. Denna OPS-paviljong är lite större än övriga och fungerar också som en samlingsplats med en läktare. På kajkanten monteras en ”turistkikare” som är kopplad till en kamera under vattenytan. Det innebär att du i 180 grader kan utforska miljön och livet i hamnbassängen.

I OPS-paviljongen, som hänger ut över vattenkanten, finns pumphantag monterade så du och dina vänner kan pumpa upp havsvatten till ett kar som när det är fullt tippar, och plaskar tillbaka ner i vattnet.

Upptäck en marinpedagogisk upplevelse och en lekfull vattenupplevelse för invånare och besökare till platsen. OPS! Vatten är ett samarbete mellan Stadsbyggnadsförvaltningen och Miljöförvaltningen samt EC Solutions och CADO.

Arrangörer

Stadsbyggnadsförvaltningen

Miljöförvaltningen

logo_horizontal_black-360x76-1-300x63.png
CADO-logo-300x50.jpg
Logotyp_90Svart-300x115.png

url

Läs mer om EC Solutions AB på h22.seLäs mer om CADO på h22.seLäs mer om Krook & Tjäder på h22.se

Dela på

  • Hållbarhet/miljö/klimat
  • Kunskap och lärande
  • Byggnationer & arkitektur
  • Stadsutveckling
  • Prova på/våga testa gör

MITT H22

info

följ oss