h22 logo
ops_galleribild.jpg

OPS! Historien berättar – Visuell dåtid i nutid

Lyssna på berättelser från Oceanhamnens historia på Bunkerkajen. ”OPS! Historien berättar” poängterar varvets historiska betydelse för Helsingborg genom bilder med sensorer som vid beröring triggar olika ljudmiljöer från svunna tider!

Upptäck OPS! – de spontana mötesplatserna i Oceanhamnen med smarta lösningar, väderskydd och överraskande upplevelser! Konceptet är en sittmöbel i stadsrummet med wifi, laddningsuttag, värme och belysning. Basmodulerna är konstruerade av arkitektbyrån Krook & Tjäder på uppdrag av Helsingborgs stad och varje modul kan komma med en liten twist.

I OPS! Historien berättar finns bilder och Illustrationer i olika höjder för äldre respektive yngre besökare. Bilderna är försedda med sensorer och vid beröring triggas olika ljudmiljöer från förr. Ljudet av fartyg, kranar och tåg flödar ut ur högtalarna i interaktiv samklang mellan dig och upplevelsebåset.

Placeringen av OPS!-möblerna utgår från att skapa wifi-hotspots med jämna mellanrum i stadsdelen, på platser där det finns el och fiber som är grundläggande infrastruktur för att skapa en smart stad. Men varför stanna där, när så mycket mer är möjligt? Slå dig ner i en OPS! och låt dig inspireras av dåtid och nutid i samklang!

Arrangörer

Stadsbyggnadsförvaltningen

Logotyp_90Svart-300x115.png

url

Läs mer om Krook & Tjäder på h22.se

Dela på

  • Stadsutveckling
  • Prova på/våga testa gör
  • Kultur

MITT H22

info

följ oss