h22 logo
ops_galleribild.jpg

OPS! Helsingborgs ljud – En audiovisuell upplevelse

Där hav möter land väntar en upplevelse för alla dina sinnen. I OPS! Helsingborgs ljud på norra Oceankajen sammanvävs ljus och ljud till en till en mäktig audiovisuell upplevelse som förändras i symbios med klimatet omkring dig. Prova på en annorlunda upplevelse!

Upptäck OPS! – de spontana mötesplatserna i Oceanhamnen med smarta lösningar, väderskydd och överraskande upplevelser! Konceptet är en sittmöbel i stadsrummet med wifi, laddningsuttag, värme och belysning. Basmodulerna är konstruerade av arkitektbyrån Krook & Tjäder på uppdrag av Helsingborgs stad och varje modul kan komma med en liten twist.

Det är med dina sinnen du upplever det mesta som du har runt omkring dig. I OPS! Helsingborgs ljud sammanvävs ljus och ljud till en till en mäktig audiovisuell upplevelse. Ambientmusik triggas i realtid av klimat- och väderdata med hjälp av IoT-teknik som sammankopplas via molntjänster. Stämningen av musiken som flödar ur högtalarna och ljuset som ändrar nyans och styrka bildar tillsammans en mäktig audiovisuell upplevelse.

Placeringen av OPS!-möblerna utgår från att skapa wifi-hotspots med jämna mellanrum i stadsdelen, på platser där det finns el och fiber, som är grundläggande infrastruktur för att skapa en smart stad. Men varför stanna där, när så mycket mer är möjligt? Slå dig ner och häpnas av ett äventyr för dina sinnen!

OPS! Helsingborgs ljud är ett samarbete mellan Stadsbyggnadsförvaltningen och Kulturförvaltningen.

Arrangörer

Stadsbyggnadsförvaltningen

Kulturförvaltningen

Logotyp_90Svart-300x115.png

url

Läs mer om Krook & Tjäder på h22.se

Dela på

  • Kultur
  • Byggnationer & arkitektur
  • Stadsutveckling
  • Prova på/våga testa gör

MITT H22

info

följ oss