h22 logo
tillfällig-bild.jpg

30 May - 3 July

Ny förskola byggs med återbruk

Med återbrukat tegel från miljonprogramsbyggnader och restpartier från andra byggprojekt bygger fastighetsförvaltningen Villa Canzonetta förskola på Närlunda, ett stort projekt där återbruk och cirkulär ekonomi står i centrum.

Byggbranschen står för en stor del av Co2-förbrukningen, därför måste vi hitta ett mer klimatsmart sätt att bygga hus på. Med detta i åtanke byggs Villa Canzonetta förskola med stort fokus på återbruk och cirkularitet som ett steg i rätt riktning. Byggmaterial återanvänds och återbrukas utan att tumma på varken kvalité, miljö- eller energimål.

Förskolan byggs upp av bland annat återbrukat tegel från Helsingborgshems miljonprogramsområden och byggmaterial från restpartier, rivningsobjekt eller produkter som av någon anledning skulle slängts.

Exempel på material som återvinns är allt från belysning och cykelställ till handfat och inredning. Förskolan är inte bara ett spännande projekt i Helsingborg utan även ett EU-projekt, då återbruk och cirkulär ekonomi är en viktig utveckling i byggbranschen.

Skolans utemiljö kommer anläggas med hjälp av naturens egna byggmaterial. Stenar, stockar och växtlighet används istället för nyproducerande lekredskap.

Villa Canzonetta förskola ska stå färdig år 2023.

  • big_111760_216731.jpg

Arrangörer

Fastighetsförvaltningen

Dela på

  • Hållbarhet/miljö/klimat
  • Byggnationer & arkitektur

MITT H22

info

följ oss