h22 logo
Staden-som-lärrum_1920_1080.jpg

Med staden som lärrum – spännande helsingborgskunskap

Allt har sin historia, så även Helsingborg. Lär dig mer om Helsingborg genom appen Guide Helsingborg och lär dig mer om staden genom spännande berättelser skapade av stadens elever. Är du nyfiken på Änglamakerskan på Bruksgatan? Öppna Guide Helsingborg och upplev den ruggiga historien om hur en kvinna systematiskt tog livet av spädbarn.

Appen Guide Helsingborg hittar du där du laddar ner appar.

I grunden är det här ett skolprojekt där elever i Helsingborgs stads skolor skapar material som ger liv åt olika platser i vår stad. Med foto, animeringar och film gör de både nutid och dåtid levande till glädje för både jämnåriga elever och för turister och invånare.

Eleverna lär känna sin egen stad genom att göra en djupdykning på en utvald plats. Arbetet kan börja med ett besök på en historiskt viktig plats, eller så tittar man på den i Google Streetview. Sedan bygger eleverna en berättelse kring den historiska händelsen. Så långt låter det som vilken historielektion som helst, eller hur? Skillnaden är att du och jag och alla andra kan ta del av deras arbete. Dels finns materialet i en databas som vänder sig direkt till skolelever, och dels finns utvalt material i appen Guide Helsingborg.

Arrangörer

Skol- och fritidsförvaltningen

Dela på

  • Kunskap och lärande
  • Tech och digitalisering

MITT H22

info

följ oss