h22 logo
huvudbild-2-demens.jpg

Locka fram gamla minnen i demensvänlig miljö och grönska

Tänk om du kunde stimulera dina fem sinnen och samtidigt locka fram dina minnen från förr? I Minnenas och kunskapens trädgård i Husensjö park får du möjligheten att göra just detta! Här vistas du i en unik demensvänlig miljö som skapats i det offentliga rummet. Minnenas och kunskapens trädgård är en plats att vila på och låta själen andas, samtidigt som du lär dig mer om kognitiva sjukdomar. 

Idag lever cirka 2 100 helsingborgare med en kognitiv sjukdom, eller demenssjukdom som det också kallas. Denna siffra väntas överstiga 3 000 personer år 2035. Därför är Helsingborgs stads ambition att vara en stad där personer med kognitiv sjukdom möts av ett samhälle som är inkluderande och som möjliggör en god livskvalitet. På H22 City Expo kan du ta del av denna satsning genom demensvänliga utemiljöer i Husenjö Park och Mariastaden.

I Husensjö park tas dina sinnen på en resa för att väcka minnen till liv. Parken är en härlig oas särskilt tillgänglig för personer med demenssjukdom. Vad sägs om ett vardagsrum där du kan lyssna på 60-talsmusik från en tre meter hög Bumling eller en fruktlund där du kan njuta av frukt, bär och kryddor från de upphöjda odlingslådorna? Minnenas och kunskapens trädgård stimulerar sinnen, lockar fram positiva tankar och ökar välbefinnandet. Här lär du dig även mer om demenssjukdomar.

Initiativet Demensvänligt Helsingborg är en del av forsknings- och utvecklingsprojektet Den utforskande staden. Projektet går ut på att utforska nya sätt att samarbeta inom Helsingborgs stad, vilket görs tillsammans med Helsingborgshem och akademin genom Socialhögskolan och CASE vid Lunds Universitet.

  • Foto-B.jpg

Arrangörer

Vård- och omsorgsförvaltningen

Stadsbyggnadsförvaltningen

Dela på

  • Hälsa, livskvalitet och socialt välmående
  • Kunskap och lärande
  • Jämställdhet och inkludering
  • Prova på
  • Vård- och omsorg

MITT H22

info

följ oss