h22 logo
world-of-play-1920x1080.jpg

30 May - 3 July

Lek dig fram längs det nya Lekstråket

Upptäck det nya lekstråket som binder samman Drottninghög och Fredriksdal med glädje, färg och rörelse! Tänk dig en sträcka som inte bara tar dig mellan punkt A och punkt B, utan också gör dig gladare, inspirerar dig och får dig i rörelse. Stadsbyggnadsförvaltningen testar att binda samman Drottninghög och Fredriksdal på ett unikt och lekfullt sätt – kanske är det framtidens stadsmiljö.

Att resan är målet har du nog hört förut – och visst kan det vara sant! En vanlig halvmulen torsdagsmorgon. Du gäspar och har fortfarande lite sömn kvar i ögonvrån när du trampar iväg för att lämna ett lika sömnigt barn på förskolan, när något färgglatt dyker upp längs er vanliga promenad. Plötsligt vaknar ni båda till. Detta färgglada inslag undrar hur långt du kan hoppa: Som en loppa, en kanin, ett lejon eller kanske en känguru? Sömnigheten är som bortblåst när både du ditt barn börjar ta sats…

Tycker du också detta låter spännande? Ambitionen är att hitta ett nytt sätt att knyta samman områden och stadsdelar, att låta leken ta större plats i vår vardag. Genom att prova oss fram utvecklas något som kan uppmuntra alla åldrar till lekfullhet och rörelse, under vad som annars kunnat vara en halvtrist transportsträcka.

Under workshops med partners, leverantörer och olika förvaltningar har det spånats friskt kring vad ett sådant lekstråk skulle kunna innehålla, och möjligheterna är stora. Det ska locka ung som gammal, det finns fördelar med lek för alla åldrar. Hitta tillbaka till leken och det roliga i din vardag. Bara fantasin sätter gränserna!

Arrangörer

Stadsbyggnadsförvaltningen

url

innovation.helsingborg.se

Dela på

  • lek
  • Stadsutveckling
  • Lekplatser
  • Prova på

MITT H22

info

följ oss