h22 logo
Kungstorget_fågelperspektiv.jpg

Kungstorget – en trygg och välkomnande mötesplats mitt i Helsingborg

Kungstorget, direkt utanför Helsingborg C, utvecklas till en välkomnande mötesplats med grönska, sittplatser och en spektakulär cykelparkering lagom till H22 Expo.

Nya Kungstorget blir en ljus, grön och inbjudande mötesplats utanför Helsingborg Central. Här ska du känna dig trygg och välkommen under dygnets alla timmar. Stora nya blommande planteringar kantade av sittplatser skapar en mänsklig skala samtidigt som platsen blir fullt tillgänglig för alla oavsett om du går, cyklar eller tar dig hit med bil.

En av nyheterna på Kungstorget är en väderskyddad cykelparkering med plats för cirka 540 cyklar. Den nya cykelparkeringens är ett arkitektoniskt utropstecken. Speciellt taket med sina 32 m i diameter, grönskande ovansida och häftiga spegeltak lämnar få oberörda. För att Kungstorget ska vara en trygg och säker mötesplats får det ny belysning, pollare som hindrar obehörig trafik och kamerabevakning.


Kamerabevakningssystemet är innovativt och utvecklat specifikt för platsen. Kamerorna byggs in i belysningsmasterna på platsen, där de är skyddade från klimat och sabotage. 

  • Kungstorget_frontperspektiv.jpg
  • Kungstorget_markperspektiv.jpg

Arrangörer

Stadsbyggnadsförvaltningen

url

helsingborg.se

Dela på

  • Byggnationer & arkitektur
  • Stadsutveckling
  • Trygghet & Säkerhet

MITT H22

info

följ oss