h22 logo
H22_paviljong_huvudbild.jpg

H22-paviljongen: Entré, nav och infocenter

Den fysiska symbolen för H22 City Expo – välkommen till det givna navet för besökare till stadsmässan! Krook & Tjäder, ett av Nordens största arkitektkontor, har tillsammans med Helsingborg stad skapat huvudpaviljongen för H22 City Expo. Paviljongen fungerar som infopunkt såväl som mötesplats, samtidigt som konstruktionen i sin gestaltning signalerar hållbarhet, återbruk och flexibilitet.

Vedertagen teknik sätts på prov då korslaminerade träelement bildar ett skulpturalt ’H’ som tillsammans med ett lysande ’22’ utgör paviljongens skylt och väderskydd i ett. H22-paviljongens gestaltning utgår från stadsmässans logotyp och formmässigt fungerar den som en ikon och symbol för mässan.

Dagtid rymmer paviljongen utställningar och information om H22 City Expo och fungerar samtidigt som en naturlig plats för spontana sammankomster, möten och avkopplande häng. Bildskärmar visar innehåll och information dygnet runt och paviljongens tak bildar en terrass som erbjuder en läcker utsikt över hamnbassängen och centrala Helsingborg.

Krook & Tjäder utvecklar hållbara lösningar för framtidens byggnader. Valet av trä som stommaterial är en lösning med minsta möjliga koldioxidavtryck. Paviljongen har gestaltats utifrån träbyggnadselementens förutsättningar, med målsättningen att framhäva träets karaktär och känsla.

En paviljong som enbart byggs för en kortare utställningsperiod och därefter rivs är ingen hållbar lösning. H22-paviljongens utformning tar utgångspunkt i denna tillfälliga natur och har skapats för att lätt kunna flyttas. Trä är ett stommaterial som är ett förhållandevis lätt material som enkelt kan demonteras för att återuppbyggas på annan plats. Byggnadens stomelement kan därför skruvas isär och monteras samman på en ny plats efter utställningen och paviljongen kan lätt anpassas för olika behov och ändamål.

Arrangörer

Logotyp_90Svart-300x115.png

url

Läs mer om Krook & Tjäder på h22.sekrooktjader.se

Dela på

  • Hållbarhet/miljö/klimat
  • Byggnationer & arkitektur

MITT H22

info

följ oss