h22 logo
PlaygroundSound_Efterklang.jpg

Gå på ljudsafari i Dockanparken

Hör du tigrar ryta mitt i centrala Helsingborg? Oroa dig inte! Följ med Efterklang på guidad tur genom den ljudsatta nya djungellekplatsen som inspirerar barn till lek och kreativitet. Lär dig hur ljud kan förstärka och påverka visuella intryck och hur metoden kan appliceras på andra platser i staden. 

Lekplatsen i Oceanhamnen är utrustad med ett specialdesignat ljudlandskap där du möter djungelns djur genom flera sinnen. På en guidad tur visar Efterklang hur ljud kan användas för att förstärka en fysisk plats identitet och även stimulera eller inspirera användaren. Genom dialog med besökare och stadens invånare vill Efterklang utforska hur ljuddesign, eller så kallad soundscaping, kan användas i större skala i stadens olika rum och mötesplatser. Ett soundscape kan beskrivas som en komposition av ljud som är gjord för en specifik miljö eller plats.

Under H22 City Expo har Efterklang även installerat en häftig ljudtunnel, där du kan uppleva ljud på nya och spännande sätt. Kan du höra en viskning på 30 meters avstånd? Genom modern teknik möjliggörs implementering av olika ljudsättningar för olika platser och ändamål.

Arrangörer

Efterklang_logotype_black_red-300x70.png

url

Läs mer om Efterklang by Afry på h22.seefterklang.org

Dela på

  • Stadsutveckling
  • Lekplatser
  • Prova på
  • familjekul

MITT H22

info

följ oss