h22 logo
Drottninghögsskog.jpg

30 May - 3 July

Från grusplan till skog med rörelseglädje

Fascineras av vad som händer när elever får använda sin kreativitet för att omvandla en tom grusplan till en levande och grön oas full av småkryp, teknik och rörelseglädje! Upplev förvandlingen, spännande belysning och besök skolgården som inte bara blivit en plats att njuta, lära och leva på, utan också skapar utrymme för återhämtning mellan lektionerna!

Lockar grus verkligen till rörelse? På Drottninghögskolan såg man att barnen inte lockades till lek. Skol- och fritidsförvaltningen tillsammans med Fastighetsförvaltningen bestämde sig för att låta platsen bli en skog, full med ny teknik. Skolans elever har varit medskapare under projektet och resultatet är en skogsinspirerad plats skapad för både rörelse, lärande och återhämtning. I projekteringen har tankar kring biologisk mångfald fått ta plats, något som inte bara är en viktig del av elevernas lärande, utan också för det hållbarhetstänk som genomsyrar projektet. Platsen ska inte bara bidra till att göra det bättre för eleverna på skolan utan även för djur, natur och medborgare i Helsingborgs stad.

Tidigare hade Drottninghögsskolan en klassisk, stor grusplan – en sådan som har funnits på de flesta skolgårdar genom tiderna men som inte används av eleverna längre. På Drottninghögsskolan upplevdes grusplanen med staketet runt om skolan som en barriär mellan skolan och resten av samhället. Nu är grusplanen uppgrävd, staketet borta och flera sorters träd och buskar är planterade. Vi testar ett uteklassrum (vi vill ju veta hur undervisning kan se ut om man tänker bort det vanliga klassrummet) och vad som händer när eleverna får använda sin kreativitet för att skapa platsen – till exempel med spännande belysning. Bland träd och buskar kan man nu springa, leka och lära - men också ta det lugnt och återhämta sig mellan lektionerna.

  • 11.jpg

Arrangörer

Fastighetsförvaltningen

Skol- och fritidsförvaltningen

Dela på

  • Hälsa, livskvalitet och socialt välmående
  • Kunskap och lärande
  • Natur

MITT H22

info

följ oss