h22 logo
2017_barn_fotball_obosligaen_04.jpg

Fotboll för alla - fotbollsfest med OBOS och HIF!

Kom in i matchen när OBOS och Helsingborgs IF bjuder in till fotbollsfest på Olympia! Genom konceptet Fotboll för alla synliggörs fotbollen som samhällsnyttig folksport under hela H22 och följs upp av långsiktiga insatser för att tillgängliggöra fotboll för barn och unga i Helsingborg. Välkommen till Olympia för att hylla fotbollen med HIF och OBOS!

Välfyllda arenor och höga tittarsiffror talar sitt tydliga språk – fotboll engagerar och berör. Även de som inte själva knyter på sig fotbollsskorna eller sitter klistrade framför teven vid avspark kommer ofta i kontakt med fotboll genom barn, barnbarn eller bekanta. Och förutom att fotbollen faktiskt bidrar till en ökad folkhälsa, så innebär den faktiskt också en samhällsvinst rent monetärt.

I rapporten Fotbollsplanen mitt i byn synliggörs till exempel att varje ung människa som inte hamnar i kriminalitet är en samhällsvinst på 23 miljoner. Fotbollen sysselsätter tusentals barn, ungdomar och unga vuxna i Sverige, vilket för många kan innebära skillnaden mellan inkludering och utanförskap.

OBOS är sedan 2018 sponsor till OBOS Damallsvenskan, och bidrar därigenom till ökade möjligheter för unga kvinnor som vill satsa på en fotbollskarriär. OBOS är också sedan 2019 sponsor till Svensk Elitfotboll på herrsidan. Lokalt sponsrar företaget dessutom många fotbollslag runt om i landet.

I samband med H22 har OBOS träffat ett långsiktigt samarbetsavtal med Helsingborgs IF. Under stadsmässan kan besökare räkna med en riktig fotbollsfest på Olympia. Och genom konceptet Fotboll för alla fortsätter fotbollen att tillgängliggöras för barn och ungdomar i Helsingborg, genom en satsning på Norrvalla Idrottsplats i anslutning till Drottninghög.

Varmt välkommen till OBOS och HIF:s satsning under H22!

Arrangörer

obos_liggende_cmyk-300x66.jpg

HIF

url

Läs mer om OBOS på h22.seobos.se

Dela på

  • Hälsa, livskvalitet och socialt välmående
  • Sport

MITT H22

info

följ oss