h22 logo
Sveaviken-H22-Zenträdgården-210412_02.jpg

Flyttbara bostäder genom Rehouse

Välkommen till premiärvisning av det nya bostadskonceptet Reshouse. Här kan du ta en tur i visningslägenheterna eller koppla av i den japanska trädgården. Passa på att lära dig mer om hur flyttbara flerbostadshus fungerar och varför de kan vara en lösning på bostadsbristen.

 

Konceptet Rehouse handlar om flyttbara, högkvalitativa flerbostadshus som byggs på tillfälligt bygglov. Ambitionen är ett cirkulärt bostadsbyggande med väldesignade, återbrukbara byggdelar som är enkla att montera, demontera och transportera.

I stadsdelen Gåsebäck i Helsingborg ska totalt 78 lägenheter uppföras och till H22 City Expo är 39 av dem klara. Bostäderna ackompanjeras av en upphöjd japansk trädgård som också ger namn till hela projektet – H22 NIWA.

Gåsebäck är en stadsdel med stark identitet. Ett före detta industriområde som nu bubblar av kreativitet och företagsamhet. Sveaviken blir med projektet H22 NIWA och det nya Reshouse-konceptet först ut att bygga bostäder på området. En speciell kontext och en speciell lösning för mobilt, snabbt byggande som vänder de rörliga förutsättningarna och det tillfälliga bygglovet till en fördel.

I takt med urbaniseringen ser Sveaviken ett behov av nytänkande både vad gäller hantering av markfrågor såväl som nya, tekniskt och arkitektoniskt innovativa byggmetoder för att framtidens städer ska klara att försörja en kommande generation med kvalitativa och hållbara bostäder.

I anslutning till H22 NIWA finns också en separat testmodul som illustrerar och demonstrerar tekniken ytterligare.

  • H22-4.jpg
  • Sveaviken-H22-Lekplats-210412_01.jpg
  • Sveaviken-H22-Sidoentré_Skymning_210331_01.jpg

Arrangörer

sveaviken_logo_liggande_green_rgb-300x110.png

url

Läs mer om Sveaviken Bostad på h22.sesveavikenbostad.se

Dela på

  • Hållbarhet/miljö/klimat
  • Byggnationer & arkitektur
  • Stadsutveckling
  • Framtidens boende/visningslägenheter
  • framtidensboende

MITT H22

info

följ oss