h22 logo
familjetoalett_djungel_1920x1080.jpg

En familjevänlig toalett i Dockanparken

Testa Helsingborgs två nya, barnvänliga offentliga toaletter. Här är barnens upplevelse satt i första rummet, och resultatet är ett par offentliga familjetoaletter med fokus på en trygg, rolig och barnvänlig kisspaus. Du hittar dem i anslutning till stadens temalekplatser Dockanparken i Oceanhamnen och Dinosaurielekplatsen på Fredriksdal.

Den offentliga toaletten är en given beståndsdel i en öppen och omtänksam stad. Ibland kan man få mer eller mindre angenäma erfarenhet av besök i det offentliga rummet, som riskerar göra att våra yngre invånare och besökare kan dra sig från att göra toalettbesök.

Att få barn att gå på toaletten kan ibland vara svårare än det låter och ur ett barns perspektiv kan toalettbesök på främmande toaletter vara skrämmande. Handfaten sitter för högt upp för att nå, var är egentligen tvålen, låsen ser konstiga ut och när handtorken väl startar, väser den hotfullt rakt i ansiktet. Så ska det inte vara. Barn har rätt till en trygg toalettupplevelse och därför har Helsingborgs stad och Danfo samarbetat för att utveckla ett par av stadens offentliga toaletter i en mer familjevänlig och lekfull riktning.

Genom intervjuer med barn och familjer i Helsingborg har problem, tankar, idéer och möjliga lösningar identifierats. Baserat på detta underlag har de två nya offentliga toaletter tagits fram. En ligger i anslutning till Dockanparken i Oceanhamnen och den andra vid Dinosaurielekplatsen på Fredriksdal.

Tyvärr går det inte att lova någon toalettstol i form av en prinsesstron med juvelinfattning (som ett barn föreslog). Däremot utlovas en toalett som är utformad efter barnens tankar om hur en trygg toalett ska vara och med tema som matchar lekplatserna som bonus.

Arrangörer

DANFO - LOGO.jpg

Stadsbyggnadsförvaltningen

url

innovation.helsingborg.se

Dela på

  • Byggnationer & arkitektur
  • Stadsutveckling
  • Tech och digitalisering
  • Trygghet & Säkerhet

MITT H22

info

följ oss