h22 logo
USF_farja_sundet_crop.jpg

30 May - 3 July

7:00 AM - 7:00 PM

Designutställning: Ung Svensk Form 2022

Ung Svensk Form visar det senaste och mest innovativa inom ung, svensk formgivning. Det är ett forum där möten mellan formgivare, producenter och publik uppstår. I utställningen Ung Svensk Form 2022 lyfts behovet av att skapa och undersöka fritt, utan krav på anpassning till marknaden.

Ung Svensk Form är en årlig jurybedömd utmärkelse och vandringsutställning med syfte att öka och bredda kunskapen om ung och nyskapande svensk formgivning. Med hantverksskicklighet och materialkänsla visas här vad som pågår inom det senaste av ung svensk design och formgivning.
Utmärkelsen stimulerar gränsöverskridande projekt. Ett flertal stipendier delas ut till utvalda formgivare som särskilt utmärkt sig. Många av tidigare års deltagande formgivare är numera väl etablerade inom sina respektive områden.

H22 City Expo är tredje stoppet på 2022-årsturné efter tidigare visningar på Kulturhuset Stadsteatern i Stockholm och Sara kulturhus i Skellefteå, vidare turnéstopp är Röhsska och Form/Design Center.
Utställningen Ung Svensk Form 2022 är en samproduktion mellan Svensk Form och IKEA Museum. Projektet genomförs i samarbete med Kulturhuset Stadsteatern, Malmö stad och en lång rad utställningsarrangörer och stipendiegivare.

Arrangörer

Kulturförvaltningen

url

dunkerskulturhus.se

Dela på

  • Kultur
  • Konst
  • Utställning
  • smörgåsbord

MITT H22

info

följ oss