h22 logo
view11.JPG

Besök visningslägenheter i Stadskvarteret

Drottninghög är ett område i stor förändring, från enformighet till ökad variation. I Stadskvarteret bygger Helsingborgshem 198 bostäder för olika livsstilar och livssituationer. Här kan du bo stort eller litet, ensam eller tillsammans, i radhus, öppen studio eller i en vanlig tvåa, allt i en urban miljö med mycket grönska och plats för nya möten. Välkommen att titta in på nya Drottninghög.

Har du gått vilse i ett miljonprogramsområde någon gång? Det är kanske inte så konstigt. För precis som träden i skogen är husen och gatorna i ett miljonprogramsområde ofta förvillande lika. Nya livsstilar, levnadsvanor och familjekonstellationer ställer andra krav på boendet än när Drottninghög byggdes i slutet av 1960-talet.

För att bidra till ökad variation på Drottninghög rev därför Helsingborgshem tre hus längs Regementsvägen under 2020. På platsen växer nu Stadskvarteret fram som med 198 bostäder i olika boendeformer och boendekoncept ska locka nya målgrupper och möjliggöra för Drottninghögsborna att göra bostadskarriär inom stadsdelen.

Välkommen till fyra visningslägenheter i Stadskvarteret på Drottninghög. Här är det lätt att vardagstrivas:

En öppen studiolägenhet med yteffektiv planlösning.
En stadslägenhet med ingång direkt från gatan à la Köpenhamn.
Ett familjeradhus, Drottninghögs första friköpta radhus.
Eller co-living, bo i en enhet på 11 kvadratmeter; dela på 200.

Dessutom är du välkommen till Stadskvarterets gemensamma lokal, Uterummet, där de boende kan odla, ordna barnkalas eller annat.

  • stadskvarteret-02.jpg
  • view01.jpg
  • view04.jpg

Arrangörer

a-logga-300.png

url

Läs mer om Helsingborgshem på h22.sehelsingborgshem.se

Dela på

  • Hälsa, livskvalitet och socialt välmående
  • Byggnationer & arkitektur
  • Framtidens boende/visningslägenheter
  • Stadsutveckling

MITT H22

info

följ oss