h22 logo
angloket.jpg

Besök Oceanhamnens äldsta innovation

Ett nytt ånglok såg dagens ljus 1873 och hamnade snart i Helsingborgs hamn för att lösa nya transportbehov. Efter 100 år tuffar ångloket tillbaka till Oceanhamnen som en historisk innovation bland de nya.

H22 handlar om våra liv i vår framtida stad, men det innebär inte att historien på något sätt är portad. Vad kan ett historiskt lok berätta om innovationer och en plats i utveckling? Sanningen är den att en gång i tiden drog det här loket framtiden. Det 150 år gamla loket, som fick namnet Fölet, användes i hamnen under 60 år. Nu ska det tillbaka till platsen där det transporterade vagnar fram till 1930-talet. Förhoppningarna är att det ska bjuda både på nostalgiska minnen, inspirera till nya idéer och kanske till och med leda till total förälskelse.

Är du nyfiken på Helsingborgs historia och vill vara med och undersöka vilken roll historien har för morgondagens innovationer? Eller vill du göra en utflykt med barnen eller råkar det vara så att du i all enkelhet älskar tåg? Välkomna ner till Oceanhamnen där ni får möta Fölet, som stolt visar upp sig på sin gamla arbetsplats.

Arrangörer

Kulturförvaltningen

hhabLogo_rgb2020.png

Stadsledningsförvaltningen

url

Läs mer om Helsingborgs hamn på h22.sedunkerskulturhus.se

Dela på

  • Kultur
  • Industri och transport

MITT H22

info

följ oss