h22 logo

Dela på

Njut av hela regionen

Helsingborg är den självskrivna mittpunkten av Nordvästra Skåne, en naturskön region där upplevelser utöver det vanliga väntar bakom varje hörn. I regionen kan du uppleva vidsträckta hav och branta klippor, lokalproducerad mat i världsklass och fängslande aktiviteter för hela familjen – allt inom en armslängds avstånd. Från Helsingborg är kommunikationerna enkla och nya upplevelser bara en kort resa bort. Oavsett vad du är ute efter kan du vara säker på att nordvästra Skåne lämnar dig med minnen för livet.

Foto: © Apelöga

Sea_kayaking_Kullaberg-2-©-Planet-Visible

Äventyr i det fria

Längtar du ständigt efter nästa äventyr i den friska luften? Bege dig ut till havs för tumlarsafari, utforska grottorna på Kullaberg eller ta dig ut på någon av regionens milslånga vandringsleder som tar dig genom djupa dalar, lummiga bokskogar och ett böljande skånskt landskap. Hoppa på cykeln och bege dig iväg längs Kattegattleden – en 390 kilometer lång cykelled som tar dig från Helsingborg i söder till Göteborg i norr. I nordvästra Skåne finns spännande utomhusaktiviteter för alla åldrar, allt ifrån natursköna golfbanor i världsklass till idylliska kustremsor som lockar surfare från hela världen.

Foto: Planet Visible

 

Läs mer om Kullaberg  

 

Läs mer om Söderåsens Nationalpark  

 

Läs mer om Kattegattleden  

 

Läs mer om Skånes golfbanor  

Wallakra-stoneware-factory-making_pottery-c-Apeloga

Unna dig kultur

Rik kulturhistoria, uråldriga fornlämningar och innovativa kulturplatser samsas i Nordvästra Skåne. Här trängs magnifika slott som Sofiero, Örenäs, och Krapperup med sina tillhörande vackra parker, här finns friluftsmuseum och upplevelsefyllda museum. I nordvästra Skåne frodas även en anrik keramiktradition som du bland annat kan ta del av i Höganäs och Wallåkra. Upplev de traditionella hantverken, öppna upp för nya insikter och vila ögonen i bygdens unika skönhet.

Foto: © Apelöga

 

Läs mer om Höganäs  

 

Läs mer om Wallåkrabygden  

Biking-Ven-©-Mickael-Tannus

Familjen först

I nordvästra Skåne är det alltid nära till fartfyllda, uppseendeväckande och roliga aktiviteter för hela familjen. Stanna till vid något av alla mysiga lantkaféer och njut av en glass i solen eller hoppa på båten till Ven i centrala Helsingborg eller Landskrona. Ven är den förtjusande lilla ön i mitten av Öresund där alla hyr cyklar för att upptäcka öns unika natur och kultur. Ta chansen och bege dig hela vägen över Öresund för en tur till vår närmsta kontinentala granne. På bara 20 minuter via den helt eldrivna färjan når du danska pärlan Helsingör.

Foto: © Mickael Tannus

 

Läs mer om Ven  

Arild-vineyard-c-Apeloga

Det goda livet

Vilken väg du än väljer att ta dig runt på i regionen så kan du vara säker på att du kan njuta av lokala gårdsbutiker, oförglömliga spa-upplevelser eller mysiga orter och byar med unik historia. I Wallåkrabygden kan du enkelt spendera en dag med att smaka, se och njuta av nordvästra Skånes digra mat- och gårdstradition. Njut av de charmiga vingårdarna i Arild och Kullaberg. De slingrande vägarna längs Kullabygden bjuder på unika hotell och kulinariska upplevelser som gör det lätt att vilja stanna kvar en dag extra. I nordvästra Skåne är det lätt att trivas och njuta av allt det goda livet har att erbjuda. 

 

Läs mer om Wallåkrabygden  

 

Läs mer om Kullabygden  

HBG_0408

Sand mellan tårna

Längs nordvästra Skånes kust finner du ett pärlband av fina badstränder med vatten av hög kvalitét och sand som för tankarna till sydligare breddgrader. En solig dag tar du brassestolen och picknickkorgen under armen till Vejbystrand eller Nyhamnsläge för en härlig dag bland vågorna. Eller varför inte Fortuna strand i Rydebäck? Vid regn och rusk söker du mysigt skydd i någon av regionens kallbadhus, exempelvis Kallis eller Pålsjöbaden, där ett traditionsenligt bastu- och kallbad ger ro i själen och skärper dina sinnen. Ett dopp med utsikt över Öresund är något alldeles speciellt, inte minst under kvällstid när solen behagfullt sänker sig över horisonten. 

 

Läs mer om Helsingborgs badstränder  

 

Läs mer om några av våra kallbadhus  

Dela på

Profil

info

följ oss

certifikat