h22 logo

Dela på

Vill du vara med och bygga Terrasstrapporna i kartong?

Tycker du om att vara kreativ och skapa saker? Vill du vara med och bygga Terrasstrapporna och Helsingborgs fyrhus i kartong? Den 12 juni har du chansen nästa gång. Då är det dags att bygga Terrasstrapporna.

Den franske bildkonstnären Olivier Grossetête ligger bakom detta arrangemang under H22. Han har gjort det omöjliga möjligt och visar hur du kan bygga med kartonger och tejp.

 

Den 6 och 12 juni bygger vi

Alla som vill får vara med. Fyrtornet byggs den 6 juni och Terrasstrapporna den 12 juni. Byggena förbereds först via workshoppar den 1–5 juni samt 8–11 juni. Du kan delta så mycket du vill, kortare eller längre tid. Det kostar inget att delta.

 

Vill du vara med och bygga så ses vi vid Helsingborgs stadsteaters foajé, Karl Johans gata 1.

 

Fyrtornet är det första som byggs

 

– Vi bygger med hjälp av endast kartonger och tejp, säger Pegah Parsa, som är med och bygger. Vi har ritningar och mallar att gå efter. Det har varit konstruktörer här som visar hur det ska se ut.

 

Tanken är att fyrtornet i kartong ska bli 17 meter högt. Det ska stå kvar till torsdagen den 9 juni. Så du har chans att se hur det ser ut. Därefter rivs byggnaden och så förbereds det för byggandet av Terrasstrapporna.

 

– Det har varit ett 30-tal personer här i dag som varit med och byggt. Vi har byggt sen 9-tiden i morse, säger Pegah Parsa.

 

– Utmaningen är vädret. Det regnar nu, säger Lovisa Persson och vi bygger i kartong. Och dessutom finns det en risk med stabiliteten och att byggnaden kan blåsa iväg. Vi har bundit fast byggnaden med rep.

 

Far och söner hjälper till med kartongbygget

 

Muhammed Hamoda och hans två söner har stannat till och är med och bygger. De bygger både inifrån och utifrån byggnaden. Sönerna tejpar glatt både här och där.

 

– Vi hjälper till att bygga. Vi har fått se ritningar för hur det ska bli. Så det är lätt att delta. Pojkarna tycker det är roligt och vill stanna länge här, skrattar Muhammed Hamoda.

Dela på

H22 City Expo är stängt

Vill du vara med och bygga Terrasstrapporna i kartong?

0 Händelser

Profil

info

följ oss

certifikat