h22 logo

Dela på

Vi går på guidad tur på H22 City Expo – häng med!

Oj, så mycket det finns att se och göra på H22 City Expo! Var ska du börja? Kanske med en guidad tur.

Turerna tar en timme och på dem får du veta mycket om Helsingborg samtidigt som du får tips om vad du kan göra på expon. Det utgår turer från våra huvudområden varje dag. De är gratis men du behöver boka din plats i förväg. Om du är i närheten kan du förstås alltid fråga om det finns platser kvar. Du hittar info om alla guidade turer här: h22cityexpo.se/guidade-turer 

 

Vi var med på en tur i city med Julia, i vanliga fall student på Service Management vid Lunds universitet, Campus Helsingborg.  

 

– Jag har lärt mig så mycket nytt om Helsingborg inför guidningarna. Och jag får hela tiden lära mig nya saker av besökarna på turerna. Som till exempel att soluret på Dunkers kulturhus är byggt med samma helsingborgstegel som finns på operan i Sydney. Dunkers är ju ritat av Kim Utzon och Sydneyoperan av hans far Jörn Utzon. Det här är det roligaste sommarjobbet man kan ha!  

 

Julia berättar om bakgrunden till H22 City Expo och tar med besökarna på en tur runt city så vi kan få en bra överblick av allt spännande som händer här. Hon visar de viktigaste platserna, var du hittar de mest spektakulära innovationerna och de små guldkornen. Perfekt för dig som inte vill riskera att missa något eller som inte har möjlighet att utforska huvudområdet på egen hand! 

 

Med på den här turen är Ulrika och Anja, två köpenhamnare som jobbar med turism. De ser fram emot en gastronomisk upplevelse. Stjärnkocken Daniel Berlin har bjudit in andra skickliga kockar att gästspela under expot. Den här kvällen är det dags för Nicolai Norregaard från restaurangerna Kadeau på Bornholm och i Köpenhamn. Han har belönats med totalt tre stjärnor i Guide Michelin – två för Köpenhamn och en för Bornholm. Ett besök på restaurangen beskrivs som en minnesvärd middagsupplevelse, där ett passionerat team torkar, härdar, konserverar, röker och syltar de lokala råvarorna med maximal effekt i komplexa, skickligt tillagade rätter.  

 

– Och så ska vi jobba men också hinna med några fler stopp som kan vara inspirerande, som Havoteket i Oceanhamnen. Vi kommer säkert att marknadsföra Helsingborg riktigt bra efter idag, säger Ulrika. 

 

Vid Ångfärjeparken och Sea U hänger ett gäng 7:or från Gustavslundsskolan med sina lärare.  

 

– Vi har varit på Dunkers, Parapeten, Magasin 405 och Pixlapiren i Oceanhamnen. Olika barn tycker olika punkter är roliga, säger en av lärarna. Plötsligt sätter fontänen igång med sitt vattenspel och en elev blir instängd av vattenstrålarna, och något blöt om fötterna.

 

– Det här var det allra roligaste idag, säger en av eleverna. 

 

En familj från Helsingborg och Jönköping är nyfikna på det mesta. Farmor och farfar bor i Helsingborg, sonen med familj i Jönköping. De har redan hunnit med att se både Dinosaurielekan på Drottninghög, Djungellekan och Havoteket i Oceanhamnen, Fredriksdal, The Sounds spelning och ätit god mat i Slottshagen. De är helnöjda. 

 

– Sonen vill se Koenigsegg, sen får vi se hur mycket mer barnen orkar med, säger farfar.  

 

– Nu vill min dotter till biblioteket och låna böcker om dinosaurier, säger mamma. 

 

Här finns de guidade turerna under H22 City Expo

Dela på

H22 City Expo är stängt

Vi går på guidad tur på H22 City Expo – häng med!

0 Händelser

Profil

info

följ oss

certifikat