h22 logo

Dela på

Välbesökta guidade turer har lockat deltagare från när och fjärran

Caroline Hermansson är en av H22 City Expos guider. Hon guidar i city. Totalt finns det tio guider som erbjuder turer i H22:s olika områden. Du har fortfarande chans att följa med på en tur.

Cityturerna avgår från H22-paviljongen vid Knutpunkten och avslutas vid Henry Dunkers plats. En guidad tur tar runt en timme.

 

Visar staden från sin bästa sida

 

– Som guide vill jag visa upp Helsingborg från dess bästa sida, säger Caroline Hermansson, som till vardags är student på Campus Helsingborg. Jag berättar om vad H22 är för något och tipsar om vad man kan göra under H22. Jag berättar också om tidigare stadsmässor som H99 och H55 samt visar platser och byggnader från stadens historia.

 

– Jag har jobbat som guide under hela H22 City Expo. Guidepassen är upplagda så att man jobbar tre dagar, är ledig tre och så går det runt.

 

Guidade turer i City

 

Guidade turer ges både på svenska och engelska. Vardagar kan du följa med på guidad tur klockan 11, 14 och 16. Om helger kan du gå guidad tur klockan 11, 14 och 15.30. Guidade turer på engelska ges vardagar och helg klockan 13.

 

– Det brukar vara cirka 10–20 deltagare på en guidad tur, säger Caroline Hermansson. Det har blivit mer populärt ju längre tiden gått. Jag har hand om svenskspråkiga turer.

 

Det har kommit deltagare på turerna från olika delar av Sverige, till exempel från Halland, Uppsala, Kristianstad, Lund och Malmö.

 

Guidade turer utgår från infohubbarna i de olika områdena

 

– Vi erbjuder guidade turer i City, Oceanhamnen och Drottninghög, säger Monica Frisk som samordnar guidningarna. Det är tre avgångar per dag och område på svenska och en avgång per dag och område på engelska. På Slottshöjden har vi guidade turer som vänder sig speciellt till familjer om helgerna.

 

– Syftet med turerna är att ge de stora penseldragen så man går tillbaka och kan besöka områdena på egen hand, säger Monica Frisk. Det ger också förståelse för stadens resa med innovation.

 

Det finns 10 guider totalt, åtta är svensktalande och två engelsktalande guider.

 

– Max 25 personer kan följa med på en tur. 20 platser är bokningsbara och fem är drop in. Så har du tur kan du följa med ändå, även om du inte har bokat säger Monica Frisk.

 

Lockar besökare runt om i världen

 

– Statistiken visar att vi har haft cirka 2 300 deltagare på turerna plus drop in-besökare. Av dem har över 1000 deltagit på turerna i Oceanhamnen. De svensktalande turerna har gått bäst totalt.

 

De guidade turerna har lockat besökare från flera olika länder till exempel Tyskland, Holland, Mexiko, Danmark, Colombia, Spanien, Österrike, Sri Lanka och Italien.

Dela på

Profil

info

följ oss

certifikat