h22 logo

Dela på

Välbesökt dans-show avslutades med gästspel från publiken

– Jag har fastnat. Ni måste hjälpa mig, ni kan inte låta mig vara kvar i den här positionen.

 

En av de fem dansarna i gruppen bakom föreställningen Wild fellas har stannat upp i en märklig position. Tystnaden sänker sig i publiken och dansaren ser sig omkring.

 

– Jag kan inte flytta på mig om ni inte säger någonting.

 

Då förstår en man i publiken. ”Hello”, säger han, och dansaren kan äntligen virvla vidare på den provisoriska scenen.

 

Ett 50-tal personer samlades i Drottninghögsparken på lördagen för att ta del av den första av totalt två uppsättningar av Skånes Dansteaters Wild fellas. De fem dansarna – klädda i lila, rosa, blått, rött och grönt – bjuder på publiken på en färgsprakande show som innehöll allt från diskussion och morrande till avancerad koreografi.

 

Uppvisningen, som handlar om social interaktion och om att ge utlopp för frustration, avslutas med att dansaren i lila återigen fastnar i en tokig position. Men den här gången får han snabbt napp.

 

Oliver Brons i publiken svarar direkt. Och inte nog med det. På dansarens inbjudan tvekade han inte att dessutom göra ett gästspel i föreställningen.

 

– Annars dansar jag bara på fester så det här var spontant, men jag tycker om att stå i centrum, säger Oliver Brons, och berättar att han annars brukar ägna sig åt elddans.

 

Nu är han på plats på Drottninghög i sällskap med Mindra Axelsson Brons. Duon har hunnit med att besöka många av programpunkterna under H22 City Expo.

 

– Jag tycker att musiken har varit bäst, vi har varit på många konserter, säger Mindra Axelsson Brons.

Dela på

H22 City Expo är stängt

Välbesökt dans-show avslutades med gästspel från publiken

0 Händelser

Profil

info

följ oss

certifikat