h22 logo

Dela på

Framtidens Helsingborg – häng med in!

Helsingborg har fått ett nytt rum. Det heter Helsingborgsrummet, ligger i Oceanhamnen och är öppet för alla.

 

– Här kan man tycka, tänka och utforska framtidens Helsingborg, vilka utvecklingsplaner som finns och lämna sitt avtryck i olika frågor där vi är nyfikna på vad våra invånare tycker och tänker, säger Linda Skoglund, utvecklingschef.

 

I rummet finns skärmar som berättar om stadens stora utvecklingsprojekten. Det handlar bland annat om Södra hamnen, de kommande etapperna i Oceanhamnen, Östra Ramlösa och Maria station.

 

Här finns också en stor 3D-modell av staden, med animerad bakgrund. På golvet finns en stor karta, där man experimenterar med augmented reality, så kallad AR.

 

– Vi har ju inte haft en sådan här samlingsplats tidigare, där vi kan möta våra invånare och besökare och företag, en yta som också kan komma att förändras över tid, säger Linda Skoglund.

 

I snack-och-tyck-båset kan alla lämna egna synpunkter på hur Helsingborg bör utvecklas framöver. Synpunkterna tolkas av AI-teknik, som sammanställer en rapport till stadsutvecklarna. De yngsta barnen har möjlighet att rita sina idéer.

 

Under H22 City Expo är Helsingborgsrummet öppet varje dag. Om du vill ta del av AR-upplevelsen hittar du tidpunkterna på programsidan på expo-webben.

Dela på

H22 City Expo är stängt

Framtidens Helsingborg – häng med in!

0 Händelser

Profil

info

följ oss

certifikat