h22 logo

Dela på

Unikt konstverk skapades på Drottninghög

Den 21 juni skapade scenograf och space designer Jeanette Gostomski och Peter Eriksson plockepinnliknande konstverk i Drottninghögsparken. Ett 30-tal personer var med och byggde. Du kan se konstverket där.

Tanken var att tillsammans skapa ett offentligt konstverk med hjälp av rödmålade träreglar. Det har varit upp till var och en hur mycket och hur länge man velat delta. Upplägget var att först måla och sen skruva ihop konstverket. Egentligen var det tänkt att bygget skulle pågå 21-23 juni men det var så populärt att delta att bygget redan är färdigt.

 

– Ett 30–40 tal personer har varit med och byggt säger Jeanette Gostomski, som tillsammans med Peter Eriksson ledde arbetet. Det har varit mycket uppskattat bland barn och unga att delta.

 

Konstverket består av cirka 100 rödmålade träreglar. De är 2,5 meter långa och cirka 4,5 centimeter breda.

 

– Vi har skapat utan ritning, säger Jeanette Gostomski. Själva skapandet är en process, det handlar mycket om en känsla, om ljus och skuggor.

 

Jeanette Gostomski har tidigare gjort konstverket men dock inte offentligt. Deltagarna inspirerades av detta ursprungsverk och fick vägledning av Jeanette Gostomski i det skapande arbetet.

 

Tid: Till den 3 juli

 

Plats: Drottninghögsparken

 

 

Ett till tips: Testa spela DrottningH med knuff på Drottninghög centrum

– Spelet är ett tärningspel utomhus där alla som går i mål är vinnare. Välj en av H22:s superhjältar att spela med. Genom att ta dig genom spelplanen så kan du läsa om vad som hänt under åren och lära dig mer om utvecklingsresan för Drottninghög, säger projektledare Samir Kafedzic. Det är kul att spela och så kan du vinna hemliga priser.

 

Max fyra personer kan spela i taget. Det finns fyra superhjältepjäser att spela med. Passar alla åldrar.

 

– Många barnfamiljer kommer hit och spelar säger koordinator  Rami Raghid. Spelet visar Drottninghögs utveckling och är ett bra sätt att få en helhetsbild av projektet.

 

– Spelet kommer leva vidare efter H22 säger Samir Kafedzic. Vi kommer använda det vid olika aktiviteter framöver.

 

Tid: 30 maj till den 3 juli. Vardagar klockan 9–19. Lördag och söndag klockan 10–17.

 

Plats: Drottninghögs centrum.

 

Läs mer om Drottning H med knuff på H22 City Expos webbplats.

Dela på

Profil

info

följ oss

certifikat