h22 logo

Dela på

Sex matiga tips för alla smaker

På H22 City Expo finns det mat lite här och där. Här har vi handplockat sex matiga tips.

 

1. Överraskas av den moderna skolmaten

Svårtuggad kalops och dallrig currysås? Om det är ett tag sedan du gick i skolan kan det vara vad du minns. Tack och lov har det hänt mycket sedan dess. Under skolmatsveckan kan du prova modern skolmat från Helsingborgs absolut största restaurangkedja. Vad sägs om ärtlasagne eller pankotorsk?

När? 13-16 juni klockan 12-14

Var? Henry Dunkers plats

 

2. Smaka Sveriges bästa street food

Swedish Street Food Awards samlar Sveriges hetaste food trucks på Hamntorget. Här blir det gastronomiska upplevelser för alla som är sugna. Alla som köper mat är dessutom med och utser årets svenska mästare i street food. Vinnaren representerar Sverige i finalen av European Street Food Awards.

När? 17-19 juni klockan 11-20

Var? Hamntorget

 

3. Grillat från Holy Smoke BBQ

De flesta helsingborgare känner till Holy Smoke BBQ, även om det ligger tre mil norr om stan. Sedan 2014 har de serverat amerikansk barbecue och blivit ett populärt utflyktsmål. Nu stöper de om delar av sin meny och grillar lokala råvaror under hela expon.

När? 30 maj till 3 juli klockan 11-23

Var? Henry Dunkers plats

 

4. Häng i Telegrafens krögarområde

Den som har varit ute i Helsingborgs nattliv har inte missat Telegrafen. Det är en av helsingborgarnas mest älskade institutioner, med klassiskt pubkrubb på menyn. Under hela expon serverar de mat och dryck på krögarområdet i Slottshagen, alldeles nedanför Kärnan och intill Grytan-scenen.

När? Hela expon klockan 11-23

Var? Slottshagen

 

5. Bullar och korvar hos Ikea

Ikea håller sin bulleria och sin korvkiosk öppen under hela city expon. Du hittar dem på bottenvåningen i Magasin 405, där Ikea har sina övriga utställningar. Förutom olika sorters korvar och bullar (både matiga och fika-aktiga) hittar du mat som eventuellt kan hamna i möbelkedjans restauranger längre fram.

När? Hela expon

Var? Magasin 405, Oceanhamnen

 

6. Finmiddag med stjärnkockarna

Om du är sugen på en riktigt gastronomisk upplevelse rekommenderar vi någon av det tjugotal middagsupplevelser som äger rum under expon. Det är intima sittningar där svenska och internationella stjärnkockar lagar maten du ska äta i ett showkök framför ögonen på dig och 24 andra hedersgäster. Biljetten kostar 2 500 kronor och måste bokas på förhand.

När? Flera tillfällen

Var? Henry Dunkers plats

 

Om du är matintresserad, missa inte heller att det finns flera föreläsningar med mat-tema att lyssna på. Hit kommer både Tareq Taylor och Christer Fuglesang, men även många andra. Några av föreläsningarna är tyvärr redan fullbokade, men andra är det bara att slinka in på.

 

Du hittar alla matupplevelser under expon på programsidan.

Dela på

H22 City Expo är stängt

Sex matiga tips för alla smaker

0 Händelser

Profil

info

följ oss

certifikat