h22 logo

Dela på

H22-rosen

Rosen har blivit trendig – Rosdagarna lockar både amatörer och experter

Under lördag och söndag 2-3 juli pågår Rosdagarna på Fredriksdals museer och trädgårdar. Här kan du maxa ut sommarkänslan med hundratals rosor som står i full blom. Missa inte de guidade turerna med de främsta roskännarna, rosarrangemangen i herrgården och så klart H22-rosen.

 

Det är många besökare i Fredriksdals rosarium där trädgårdsintresserade får träffa både experter och inspiratörer när det gäller just rosor och kanske framför allt de gammeldags rosorna. För bara på Fredriksdal finns över 350 olika sorters rosor. Och just de äldre sorterna har helt andra kvaliteter när det gäller doft och färg än de moderna sorterna. Här trängs olika nyanser av rosa och vita rosor som bjuder på ljuvliga dofter

 

I trädgården sidan om finns också en trädgård som innehåller de lite nyare rosensorterna och där finns rosor i gult, orange, vitt, rött och en och annan ros i gult och rött. Under de guidade turerna med populära roskännare som bland annat Lars-Åke Gustavsson, Henrik Morin och Mischa Billing som berättar mer om rosornas historia och egenskaper.

 

Och där sidan om herrgårdsbyggnaden står H22-rosen. Den vita rosen doftar friskt och mycket! Den är inte invasiv utan håller sig till sin plats. Den lockar till sig både bin och andra pollinerare. H22-rosen är en tålig skönhet och blommar länge, den som tål både salta vindar och sandiga jordar. Med andra ord en perfekt ros som passar fint i trädgårdarna i Helsingborg. Kanske blir det här en ny rosenfavorit hos trädgårdsentusiaster i Helsingborg.

 

Rosen har blivit trendig och de vackra blomsteruppsättningar inne i herrgården vittnar om detta. Glöm vanliga blomsterbuketter, här har de tagit rosenarrangemangen till en helt ny nivå. Du bjuds på upplevelser för flera sinnen.

Dela på

H22 City Expo är stängt

Rosen har blivit trendig – Rosdagarna lockar både amatörer och experter

0 Händelser

Profil

info

följ oss

certifikat