h22 logo

Dela på

Publikfest när kronprinsessan invigde hela expon i Grytan

Med trummor bankade ConRytmo igång invigningen av H22 på tisdagseftermiddagen, den 31 maj. Molnen skingrades. Solen tittade fram. Besökare och helsingborgarna trängdes runt kanterna i Grytan i Slottshagen för att få en titt.

 

En titt på vad?

 

Mest lockade nog H.K.H. Kronprinsessan och H.M. Drottningen Silvia.

 

– Det känns väldigt väldigt roligt att vara här i dag för att inviga H22 City Expo tillsammans med er, sa kronprinsessan i sitt tal.

 

Hon betonade att Helsingborg har en särskild plats i kungafamiljens hjärtan sedan länge, inte minst genom Sofiero. Men också genom att familjen varit delaktig i både H55 och H99.

 

– Ni helsingborgare har visat upp en imponerande kraftsamling med H22 och verkligen visat förmågan att driva förändring. Det, det är en styrka för en stad och det är någonting ni ska vara stolta över, sa kronprinsessan.

 

Publiken fick även se H22:s fyra dansande superhjältar, luftakrobaten Manda Rydman i en ring ovanför Grytan, popfenomenet Gerd och flera andra inslag.

 

– Med cityexpot har vi skapat en innovationsmagnet. Det är så många aktörer, samarbetspartner, städer och människor som vill vara med på resan och testa nytt och prova nytt, sa Soraya Axelsson, projektchef för H22.

Dela på

H22 City Expo är stängt

0 Händelser

Profil

info

följ oss

certifikat