h22 logo

Dela på

Prova på, tyck till och bli inspirerad av Oceanhamnens nya servicehub!

I Oceanhamnen, bakom den gamla industribyggnaden Magasin 405, har Resursens hus sin utställning. Platsen kretsar kring ”Resursens hus” som är ett konceptutvecklingsprojekt som sätter återbruk och ett cirkulärt synsätt i fokus. Här kan du både tycka till och bli inspirerad kring vad ett framtida mobilitetshus kan innehålla och bidra med i den nya stadsdelen. Resursens hus är ett samarbete mellan miljöförvaltningen, NSR, Nowaste (E-drop) stadsledningsförvaltningen och HUB park.

 

”Resursens hus kan bli en testpilot och mall för kommande mobilitetshus i Helsingborg.”

Paulina Strihavka är en av projektledarna som tar emot besökare på Resursens hus och beskriver projektet som en möjlighet att testa och utforska framtidens mobilitetslösningar.
– Kanske blir det knutpunkten där människor lämnar in saker som kan gå till återbruk och materialåtervinning, kanske blir det en cykel- eller bilpool eller en utlämningsplats från e-handel och matkassar som levereras till området. Vad resursens hus fylls med bestäms tillsammans med de boende. Det är helt enkelt deras behov som styr utformningen, säger Paulina.

I Resursens hus tält blir man fascinerad av allt som går att skapa av återbrukade saker. Rolf Sjölanders robotar gjorda av gamla prylar charmar både barn och vuxna liksom mobilitetshuset som modell, den också skapad av Ulf. 

 

The Missing Link

Allting har en historia, men vad händer med minnena när tingen byter ägare? The Missing Link handlar om den osynliga tråden mellan oss människor och våra saker. Genom att digitalisera berättelserna skapar vi länkar mellan människor, minnen och ägodelar. Vad betyder det för vårt förhållande till våra kläder och de som burit dem tidigare när vi tar på oss ett minne och inte bara en klänning?

Samtliga plagg med sina historier auktioneras ut den 1 juli och pengarna skänks oavkortat till Helsingborgs Kvinnojour.

Dela på

H22 City Expo är stängt

Prova på, tyck till och bli inspirerad av Oceanhamnens nya servicehub!

0 Händelser

Profil

info

följ oss

certifikat