h22 logo

Dela på

Pixla Piren – kreativitet i varje hörn

Från ingenmansland till allemansland! Pixlapiren är en unik och kreativ mötesplats i Oceanhamnen. Det är en värld full av kreativa, roliga, konstnärliga uttryck som både lockar och kittlar dina sinnen, tankar och fantasi.

Missa inte ett besök i Oceanhamnens återbrukstivoli som pågår mellan den 6:e och den 19:e juni.
Det är likt berusande magi i Antigua och Barbudas drömlika värld Arquitectura de Fira –  ett tivoli utöver det vanliga.

Ta del av en spektakulär upplevelse för alla åldrar och upplev hur sju olika tivoliliknande konstruktioner av återvinningsbara material förvandlas till fantastiska ingenjörskonstverk utplacerade i den offentliga miljön.

De styrs med hjälp av solenergi och iscensätts av skådespelare som interagerar med publiken. Alla installationer fungerar på olika sätt. Antigua och Barbudas fascinerande historia har fångat publikens hjärtan runt om i världen och maskinerna har gjort dem till legender i Katalonien och förvandlat parker, torg och städer till en festivalhubb. Missa inte denna annorlunda upplevelse för stora och små.

Containers Containing Art (CCA) är en upplevelse av konst från Amsterdam till London, från Skåne och Stockholm. Åtta konstnärer från olika delar av Sverige och världen har kommit till H22 för att ställa ut kreationer som kommer närmare publiken.

Överraska smaklökarna med en riktigt god korv med extra allt från Korv Olle. En unik smakupplevelse, skönt häng och musik!

Och när du ändå är där kan du passa på att fascineras av utställningen Erosion – en gripande utställning med havet i fokus. I utställningen varvas Kristoffer Granaths fotografier med expertkunskap från SMHI. Möt människor som på olika sätt lever med havet och ta del av deras tankar om hur vi möter klimatförändringen, som individer och som samhälle.

Upplev ett vetefält ute på en pir, mitt i staden!
”Från Ax till Limpa” är ett konstverk av konstnären Daniel Segerberg. Verket lyfter frågor om förlorad åkermark till följd av städers expansion, genom att fysiskt återföra åkermark till staden – och utgör samtidigt ett cirkulärt medskapande när vetet skördas och blir till öl eller pizzadeg hos lokala aktörer!

Daniel Segerberg är en av Sveriges mest erfarna konstnärer när det gäller att skapa hela utställningar eller större verk och projekt genom att involvera medborgare och samtidigt nå en konstnärlig verkshöjd.

Dela på

Profil

info

följ oss

certifikat