h22 logo

Dela på

Open up for Gastronomy kittlar dina smaklökar och nyfikenhet

Är du intresserad av gastronomi? Vill du få nya smakupplevelser och lära dig mer om mat? Då är Open up for Gastronomy något för dig. Här kan du se kändiskockar laga mat och lyssna på spännande föreläsningar om framtidens mat, hållbara lösningar och gastronomi.

Du hittar Open up for Gastronomy på Henry Dunkers plats vid Stadsteatern. Här lagar Holy Smoke BBQ mat. De har i vanliga fall sin restaurang i Bräcke utanför Höganäs där de serverar vedeldat rökt kött. Men under H22 finns de här. Holy Smoke BBQ har öppet från klockan 11 till 22.

 

Holy H22 barbeque

– Det är superroligt att vara med under H22, säger Filip Knuth, general manager på Holy Smoke BBQ. Kom gärna hit och upplev Holy Smoke-känslan som vi tagit med oss från en åker i Bräcke och ät och drick gott hos oss! Vi har plats för cirka 300 gäster. Du behöver inte boka bord för att komma hit och äta, endast större sällskap på 20–60 personer behöver boka under lunchtid.

­– Vi jobbar med hållbarhet. Vi använder närodlade produkter och samarbetar med lokala aktörer, säger Filip Knuth. Förutom kött serverar vi även fisk och vegetariskt.

 

Shower och föreläsningar

Förutom Holy Smoke finns det två andra spännande aktiviteter som ryms inom Open up for Gastronomy.

 

Gastronomiska gästspel med kändiskockar

Under ett tjugotal kvällar lagar kändiskockar från Sverige och Danmark mat till 25 gäster per tillfälle. Det görs i showkök framför besökarna. En av kändiskockarna som är med är Niklas Ekstedt.

Tid: 30 maj–3 juli.

Priset för en biljett med mat och dryck är 2 500 kronor.

Anmäl dig på H22City Expos webbplats om du vill ha biljett. En del gästspel är slutsålda. Andra kan du fortfarande få biljett till.

 

Föreläsningar om framtidens mat, hållbara lösningar och gastronomi

Är du intresserad av vad man har på tallriken i framtiden? Funderar du på vad rymdmat är får något? Ta då chansen och lyssna på spännande föreläsare. Bland annat deltar krögaren och TV-kocken Tareq Taylor som spanar in i framtiden och lagar mat på udda råvaror och ingredienser från havet. Rymdfararen Christer Fuglesang berättar om vad och hur man äter i rymden.

Tid: 2 juni–3 juli.Föreläsningarna varierar i längd. Från cirka 45 minuter till en och en halv timme.

Föreläsningarna är gratis. Men du behöver boka biljett på H22City Expos webbplats.

 

Mer information

Läs mer om Open up for Gastronomy på H22 city expos webbplats.

Dela på

H22 City Expo är stängt

Open up for Gastronomy kittlar dina smaklökar och nyfikenhet

0 Händelser

Profil

info

följ oss

certifikat