h22 logo

Dela på

Massor av spännande ämnen – boka in dig till ett H22 Talk!

Vad har torsken, grön omställning, ensamhet, blickspårning, hyresfria lägenheter, dåligt badvatten, matematikprov, trähus, digitalisering, tillit och kallbad gemensamt?

 

De är alla H22 Talks.

 

Och du är välkommen på dem.

 

H22 Talks är kortare föreläsningar om en rad spännande ämnen. De pågår under hela H22 City Expo. Ett av alla H22 Talks handlar om förändringsresan på Drottninghög.

 

– Vi har gjort stora framsteg under tio år och nu kan vi dela med oss, säger Jonas Hansson, vd för det kommunala bostadsbolaget Helsingborgshem.

 

Hans H22 Talk handlar resan från ett slitet miljonprogramområde med social exkludering, hög arbetslöshet och otrygghet. Till en blandad, attraktiv och trygg stadsdel.

 

Att få med de 3 000 Drottninghögsborna på förändringsresan har varit avgörande. Två personer från Helsingborgshem fikade med 300 av dem för att förstå deras behov.

 

– Det populäraste svaret var att de ville ha en köksfläkt, säger Jonas Hansson.

 

Köksfläktar blir det. Utöver det har Helsingborgshem rivit vissa byggnader och helrenoverat andra. Förändringen fortsätter etappvis genom hela området, med variation i höjd, boendeform och bättre grönytor.

 

– Alla sa att det var en dålig idé att sätta ett glashus för urban odling mitt i ett utsatt område. Men vi har inte haft en krossad ruta på sex år. Ju finare man gör det, desto mindre skadegörelse får man, säger Jonas Hansson.

 

Han säger också att det är första gången någonsin som alla boende har gått med på en hyreshöjning i ett av Helsingborgshems renoveringsprojekt.

 

– Vi har haft fokus på hyresgästerna och inte så mycket på husen. Och det har varit framgångssagan, säger Jonas Hansson.

 

Boka in dig själv på ett H22 Talk om Drottninghögsresan här på expo-sajten.

 

Eller spana in alla H22 Talks.

Dela på

H22 City Expo är stängt

Massor av spännande ämnen – boka in dig till ett H22 Talk!

0 Händelser

Profil

info

följ oss

certifikat