h22 logo

Dela på

Lyssna på hetaste forskningen under Skåne Innovation Week

Den hetaste forskningen inom en rad områden. Det är vad Skåne Innovation Week samlar. På flera scener runt om i Skåne pratar experter om hur vi kan lösa framtidens utmaningar. Just i år är det The Tivoli som är huvudscen.

 

–Jag vill att man ska känna framtidstro och få större kunskap om vad som händer i regionen, säger Lovisa Nicklasson, näringslivsutvecklare på Region Skånes avdelning för regional utveckling.

 

Skåne Innovation Week pågår hela veckan och listan på samtal är lång. Det handlar om allt från framtidens livsmedel och förpackningar till smartare vård och byggmaterial.

 

Det här är en unik chans att lyssna på spjutspets-forskare som försöka lösa våra gemensamma utmaningar.

 

Ta livsmedlen som exempel.

 

Ett av samtalen på The Tivolis scen handlar om hur vi tar fram nya proteinkällor. Ett forskarnätverk vid Lunds universitet har kopplat ihop experter på livsmedelsvetenskap och livsmedelsteknik med experter på karakteriseringsmetoder baserade på neutroner och röntgenstrålar.

 

Krångligt? Ja. Men kanske avgörande för vilken mat vi kommer att äta i morgon.

 

Och lite förenklat handlar det om att stoppa in mat i forskningsanläggningarna Max IV och ESS för att på sikt skapa framtidens vegoprotein. Ett av de många projekt som tar plats på The Tivoli den här veckan.

 

– Livsmedel är ett område som berör alla. Det gör även life science, som handlar om sjukvården i Skåne, säger Lovisa Nicklasson.

 

Bakom Skåne Innovation Week står Region Skånes avdelning för regional utveckling. De samarbetar med företagsinkubatorer, entreprenörer, kommuner och andra aktörer som skapar själva innehållet.

 

Så förbered dig på spännande forskning. Alla samtal är öppna för allmänheten och du hittar mer information på H22 City Expos sajt. Hela programmet hittar du hos Skåne Innovation Week.

Dela på

H22 City Expo är stängt

Lyssna på hetaste forskningen under Skåne Innovation Week

0 Händelser

Profil

info

följ oss

certifikat