h22 logo

Dela på

Kliv ombord bland sjöbusar och tjära – Götheborg är på plats

Ostindiefararen Götheborg är här! I tre dagar ligger det tjärluktande träskeppet förtöjt vid Helsingörskajen, precis nedanför SeaU.

 

Medan Götheborg ligger förtöjd i Helsingborg är hon öppen för besök. Biljetterna kostar 150 kronor för vuxna och bokas på fartygets egen sajt. Det finns besökstider den 15 och 16 juni. Ombord passerar du soldäck, skeppsklockan och de tio kanonerna på kanondäck. Du följer en markerad rundtur och får veta mer om skeppsbyggen och den aktuella Asienexpeditionen.

 

Om du vill stanna kvar på torra land finns även en gratis utställning på kajen. Den berättar historien om Götheborg, om Ostindiska kompaniet och hennes nästa äventyr.

 

Götheborg är världens största träfartyg som seglar aktivt på öppet hav. Hon är en fullskalig replika av det fartyg med samma namn som förliste utanför Göteborg 1745. Bygget påbörjades 1995 och tog åtta år. Därefter seglade hon till Kina och hem igen.

 

Just nu är hon ute på en två år lång resa som ska ta henne till Kina för andra gången.  Helsingborg är första stoppet och härefter seglar hon upp i Östersjön, rundar Europa, går genom Medelhavet, passerar Suezkanalen, lägger till i Indien och kryssar upp genom Asien innan hon når sluthamnen Shanghai.

 

Götheborg anlände med tjärdoft och krutrök den 14 juni. Hon lämnar Helsingborg på fredag den 17 juni klockan 16.

 

Läs mer om Götheborg i programpunkten här på expo-sajten.

Dela på

H22 City Expo är stängt

Kliv ombord bland sjöbusar och tjära – Götheborg är på plats

0 Händelser

Profil

info

följ oss

certifikat